Program ekle-kaldır bölümünde 987GB'lik silinemeyen Çince program

Çince dediğin şey Autocad yazılımı. Autocad kaldırın düzgün bir yerden kurarsanız ve paylaşılan görünümler veya paylaşım ayarlarını kontrol edierseniz açtığın alan varsa görebilirsiniz.
 
AutoCad yükleyip kaldırdıktan sonra oluşan bir durum. Program kendini tamamen silemiyor. Bende de uzun süredir vardı. Bu konudan AutoCad ile ilgili olduğunu anladım. AutoCad'i silmiştim. Ama program ekle-kaldır bölümünde 713 GB olarak görünmesi canımı sıkıyordu. Aşağıdaki şekilde çözdüm. İşlemden doğabilecek herhangi bir zararda sorumluluk kabul etmiyorum. Kendi yaptığım şeyi yazıyorum.

Başlat'a çalıştır yazıyoruz ve regedit yazıyoruz. Kayıt defteri düzenleyicisini açıyoruz. Ardından adres bölümünden aşağıdaki adrese gidiyoruz ya da direk aşağıdaki adresi kopyalayabilirsiniz.

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

Screenshot_3.png


Karşınıza böyle kayıtlar gelecek. Bu kayıtların her birini seçtiğinizde sağ tarafta o kayıtla ilgili bilgiler yer alıyor. Program ekle-kaldır kısmında bulunan, silmek istediğiniz kayıtta isim yok ama bir versiyon kısmı var. Örnek veriyorum orası 7.2.6.8 şeklinde bir versiyon bilgisi içeriyordur. Buradaki kayıtları tek tek kontrol edip o kaydı bulup siliyoruz. Regedit'i kapatıyoruz. Bir daha program ekle ve kaldır'ı açtığınızda o uygulama kalıntısı görünmüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı