Program Files Silindi

@Seyyar Satıcı, Program Files adlı klasörde çoğu kurduğunuz programın çalışabilmesi için gerekli lurulum setupları bulunur. Bunları sildiğiniz için o klasöre yüklediğiniz programlar hatalı çalışacaktır. Oraya yüklediğiniz programları kaldırabilirsiniz. Ardından programları tekrar yüklerek Program Files (x86) klasörüne yükleyebilirsiniz. Format atmanıza gerek yoktur. Sadece oraya kurduğunuz programları kaldırın ve tekrardan yükleyiniz. HDD testi yaptırmalarını anlayamadım. Program Files klasörü ile HDD sağlığının ne alakası bulunuyor?

@Seyyar Satıcı, Program Files adlı klasörde çoğu kurduğunuz programın çalışabilmesi için gerekli lurulum setupları bulunur. Bunları sildiğiniz için o klasöre yüklediğiniz programlar hatalı çalışacaktır. Oraya yüklediğiniz programları kaldırabilirsiniz. Ardından programları tekrar yüklerek Program Files (x86) klasörüne yükleyebilirsiniz. Format atmanıza gerek yoktur. Sadece oraya kurduğunuz programları kaldırın ve tekrardan yükleyiniz.
Ekran alıntısını kullanamıyorum mesela. Verdiği hata "Şu anda bilgisayarınızda başlatılamıyor. Yeniden başlatın ve yeniden deneyin. Olmazsa sistem yöneticinize başvurun".
Hemen bir etkisi olmaz zaten. Ben bunu yaşadım ve HDD değişimi yaptım. Bana bildirim olarak da hata geliyordu. Fakat beni baya götürmüştü. Bu tarz silinme olayları da genelde steam oyunlarında oluyordu. Kapatıp açtığım zaman 1 tane oyun siliniyordu resmen :D.
5 yıl önce sinirlenip HDD'ye yumruk atmıştım bilgisayar açıkken. Bence 5 yıl sonra hata vermez :D

@Seyyar Satıcı, ekran alıntısını kullanamamanın sebebi Program Files klasöründe eskiden Windows Photos adlı bir klasörün varken, senin komple klasörü silerek bu özelliği bozabildiğini gösteriyor. Bilgisayarını yeniden başlattığında ekran alıntısını çalıştırdığında yeniden aynı hatayı mı vermektedir?

@Seyyar Satıcı, ekran alıntısını kullanamamanın sebebi Program Files klasöründe eskiden Windows Photos adlı bir klasörün varken, senin komple klasörü silerek bu özelliği bozabildiğini gösteriyor. Bilgisayarını yeniden başlattığında ekran alıntısını çalıştırdığında yeniden aynı hatayı mı vermektedir?
Maalesef evet

@Seyyar Satıcı, konuyu takip ettğim kadarıyla kısa zaman önce geri yükleme konumu oluşturmadığınız için geri yükleme de yapamıyorsunuz. Ekran alıntısı aracını kullanmak yerine LightShot yazılımını kullanmayı deneyebilirsiniz. Fakat kurulum klasörünü Program Files'a (x86) kurunuz. Eğer Program Files'a kurarsanız bir daha silebilme ihtimaliniz var gibi.

@Seyyar Satıcı, konuyu takip ettğim kadarıyla kısa zaman önce geri yükleme konumu oluşturmadığınız için geri yükleme de yapamıyorsunuz. Ekran alıntısı aracını kullanmak yerine LightShot yazılımını kullanmayı deneyebilirsiniz. Fakat kurulum klasörünü Program Files'a (x86) kurunuz. Eğer Program Files'a kurarsanız bir daha silebilme ihtimaliniz var gibi.
Teşekkür ederim öneriniz için. Bu arada geri yükleme noktam var fakat geri döndüğüm zaman hala klasörün içi boş gözüküyor :/

@Seyyar Satıcı, rica ederim. O halde geri yükleme noktanızı Program Files klasörünü sildikten sonra oluşturmuşsunuz ve geriye dönmek istediğinizde de boş klasör olarak görüyorsunuz. Başka aldığınız hatalar da bulunmakta mıdır?
Tarihe dikkat etmemişim bugününmüş o noktalar :d. Başka aldığım hata yok teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim

@Seyyar Satıcı, demek ki herhangi bir sorun yaşamadan önce normal olarak bir geri yükleme noktası oluşturmak gerekiyormu. Sakın bir daha programlarını kurduğun klasörleri silmeye çalışmamalısın. ileride hatalar yaşanabilir. Eğer yaşanırsa bu konuya bildirebilirsin. Rica ederim. İyi Sosyaller.

@Seyyar Satıcı, demek ki herhangi bir sorun yaşamadan önce normal olarak bir geri yükleme noktası oluşturmak gerekiyormu. Sakın bir daha programlarını kurduğun klasörleri silmeye çalışmamalısın. ileride hatalar yaşanabilir. Eğer yaşanırsa bu konuya bildirebilirsin. Rica ederim. İyi Sosyaller.
Programların olduğu klasör kendi kendine silindi yanlış anladın sanırsam :D . Öğlen bilgisayarı açtığımda C:\Program Files okunamıyor. Bozuk ve silinmiş hatasını aldım. Bilgisayarı Yeniden başlattığımda klasörün için boştu

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı