Program kalıntılarını temizlemek için program

Jr Master

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
170
Yer
Ankara
Bilgisayarımızda oyun, program gibi uygulamalar yüklediğimiz zaman bunların bazı yerlerde dosyaları çıkıyor. Bununla ilgili birkaç sorum olacak:

1)Biz bu uygulamaları program yöneticisinden kaldırdığımız zaman bilgisayarın her yerindeki dosyaları silinir mi?
2)Eğer uygulamayı kurmamışsak, yani kurulu haliyle bilgisayara atmışsak, bunun kullanımından kaynaklanan bazı dosyalar yine çıkacak ve sildikten sonra bunların oluşturduğu dosyalar kalacak.

Kısacası bana bu artıkları silecek bir program lazım. CCleaner ve WinOptimizer var şuan. Bu programlar sorunuma yardımcı olur mu. Yoksa daha başarılı programlar var mı?
Teşekkürler!
 
BleachBit programını öneriyorum. Konu eski ama belki başkalarının işine yarar. CCleaner ve benzerlerinin kullanılmasını tavsiye etmem. Çünkü CCleaner´ın sahibi firma aynı zamanda Avast´ın da sahibi ve geçmişte kullanıcılarının bilgilerini kötüye kullandıkları ve sistemlerine zararlı yazılım (malware) bulaştırdıkları ortaya çıktı. Bu nedenle bu firmaların ürünleri kullanılmamalı.
 
CCleaner'ı ben de kaldırdım, zararlı içeriyor bir süredir.

Bilgisayarınızda bir uninstaller bulundurursanız, (Wise Uninstaller, HiBit Uninstaller, vb gibi) Uninstall uygulamasını bu program ile yaptığınızda program veya oyunların harddiskte dosya yada registry de kayıt bırakmasını önleyebilirsiniz.

Edit: Başlık bayağı bir eskiymiş bu arada :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1)Biz bu uygulamaları program yöneticisinden kaldırdığımız zaman bilgisayarın her yerindeki dosyaları silinir mi?
Hayır silinmiyor. Program kaldırıcı ile kaldırman gerekiyor.
Kısacası bana bu artıkları silecek bir program lazım.
Baştan program kaldırıcı ile kaldırman gerekiyordu.
CCleaner ve WinOptimizer var şuan. Bu programlar sorunuma yardımcı olur mu.
Bende bir zamanlar bu konuya takmıştım. CCleaner ve WinOptimizer ile denedim. Hatta başka programlar ile de denedim. Çözümü ise gereksiz ve daha sonra kaldıracağım programlar kurmamakta buldum. Şu anda ki program artıklarından kalan dosyalar için elle silmeyi deneyebilirsin. Hem çok rahatlatıcı oluyor. Bir daha da kullanmayacağın programı kurmazsın ve bu tip temizlik programlarına ihtiyacın olmaz. Ben hiç bir temizlik yazılımı kullanmıyorum. Windows'un içindeki disk temizlemeyi bile kullanmıyorum. Bilgisayarlar o kadar hızlandı ki artık çöp dosyalar da kalıversin. Onların vereceği yavaşlıktan ne olacak? Hem chrome filan cache yapıyor daha sonra hızlı açabilmek için ne güzel işte. Bırak kalsın. Format esnasında silinir.
 

Geri
Yukarı