Çözüldü Unreal Engine Program kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tr07Emre

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5800x3D
Rtx 4070 OC Ventura 2x
MSI B550-A Pro
5 TB Alan
16gb Ram
Selamlar. Unreal Engine 5 ile oyun geliştiriyordum. İlk başta fazla sorun yoktu ama ilerledikçe bayağı kasmaya başladı. Oynarken kasıyor mu bilmiyorum ama gözleyici modundayken aşırı kasıyor. Bilgisayarımın anakartı Ryzen 7 5800x3D ekran kartı ise GeForce RTX 4070 OC Edition. Kasmayı nasıl engelleyeceğim? Aynı Minecraft'ta ki gibi bir yerden RAM mi vermem gerekiyor? Aklıma gelmişken sadece gözleyici modundayken bile ileriemeye çalışınca oyun donuyor.

Çözüm
Onları nasıl yapabilirim acaba? Pek bir bilgim yokta o tür konulara daha bakmadım.
Bu level hazır mı satın aldınız? Çünkü hazır maplerde bu tür ayarları yapıyorlar. Ayrıca bu 2 konu çok önemli yazılarak öğrenilcek konu değil.
LOD Level of Detail yani bir nesneye ne kadar uzaksaniz ona göre ayrıntı derecesi değişiyor. Örneğin uzaktaki bir nesnenin poligon sayısı düşük olmalı. Nanite da bir nevi poligon teknolojisi gibi düşünebilirsin. Poligon yerine boyama mantiğı var. Bir nesnede 100k Poli varsa Nanite teknolojisini açtığında 300-500k Nanite polisi oluyor. Ancak çok ciddi oranda performans artışı sağlanıyor yüksek polili şeylerde. Örnek olarak zeminlerde ve çok ayrıntılı SM lerde kullanılıyor.
Evet kasma sorununu çözdüm çok şükür. Sadece hata kodları kaldı onu da halledebilirsem oyunun en azından demo kısmı tamamlanmış olacak. Birkaç animasyon falan.
Çözmeye çalışın, yapamazsanız konu açın ve ilgili bölümlerin SS'lerini bırakın yardımcı olalım.

Sağolun size de iyi günler dilerim. Şimdiden Ramazaniniz hayırlı olsun
Teşekkür ederim sizin de Ramazanınız hayırlı ve mübarek olsun. Çözüm olarak işaretleyebilir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı