Program kurulumu icin varsayilan disk secme

Mr.Sins

Centipat
Yer
Paralel evren
Arkadaşlar Chrome'dan uygulamaların indirleceği yeri D diski yaptım ama uygulamaların hepsi kendi içinde kurulum yapıyor, malum onlarda C'ye yükleniyor. Bana varsayılan diski C'den D yapmayı gösterir misiniz? Riskli olmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıda detaylı bir şekilde anlatmış:

32 bit mimariye sahip Windows işletim sistemi kullanıyorsanız:

1. Yerel Disk (D:\'de Program Files isimli bir klasör oluşturun.
  2. Çalıştır'ı açın, regedit yazın ve Tamam'ı tıklatarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın.
  3. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion dizinini izleyin.
  4. Sağ tarafta ProgramFilesDir anahtarına çift tıklayın varsayılan değeri D:\Program Files olarak atayın, Tamam'ı tıklatın.
  5. Sağ taraftaki ProgramFilesPath anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri D:\Program Files olarak atayın, Tamam'ı tıklatarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
64 bit mimariye sahip Windows işletim sistemi kullanıyorsanız:
  1. Yerel Disk (D:\'de Program Files ve Program Files (x86) isimli iki klasör oluşturun.
  2. Çalıştır'ı açın, regedit yazın ve Tamam'ı tıklatarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın.
  3. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion dizinini izleyin.
  4. Sağ tarafta ProgramFilesDir anahtarına çift tıklayın varsayılan değeri D:\Program Files olarak atayın, Tamam'ı tıklatın.
  5. Sağ taraftaki ProgramFilesPath anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri D:\Program Files olarak atayın.
  6. Sağ taraftaki ProgramW6432Dir anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri D:\Program Files olarak atayın.
  7. Sağ taraftaki ProgramFilesDir (x86) anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri D:\Program Files (x86) olarak atayın.
  8. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

Son düzenleme:

Bunu bir yerde görmüştüm bir kişi bilgisayar Boot menüsünde kalmış bu risklidir.
Windows 10 için Ayarlar>Sistem>Depolama>Yeni içeriğin nereye kaydedileceğini seçin penceresinden istediğini seçmen yeterli olmalı.

Bunu zaten yaptım uygulamalar kendi içinde kurulum yapıyor bu da C diskine yükleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…