Program ve beslenme önerisi

Warn

Centipat
Makaleler
1
Yer
Beyoğlu/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci, Yazılımcı, Futbolcu, Bodyci
Merhaba değerli hocalarım, iyi akşamlar hepinize.

Ağırlık kaldırma ile spora pek hakim değilim. Futbol ile ilgilendiğim için genelde sahada ve evde vucut ağırlığıyla çalışıyorum. Futbol klübüme bu yıl spor salonu yapıldı. Haftalık program yaptım kendime. Genel bilgilere hakimim ama hareketlere, kaç set yapmam lazım falan tam bilmiyorum.

Haftalık programım şu şekilde;

Pazartesi - push.
Salı - pull.
Çarşamba - legs.
Perşembe - dinlenme.
Cuma - omuz + kol.
Cumartesi - dinlenme.
Pazar - bacak.

PPL ile kombine, estetik odaklı güzel bir program oldu bence.

Bulk yapmayı da planlıyorum. Futbolcu olduğum için yağ oranım, kütlem düşük. Bulk için günlük kalori ihtiyacım 3.200 civarı çıktı. Ne yapmalıyım, kaç öğün yemeliyim, özellikle ne yemeliyim, pratik ne yemeliyim? Yulaf ezmesi gibi.

Fikirleriniz, önerileriniz hepsi benim için çok değerli. Görüş, eleştiri ve yönlendirmelerinizi bekliyorum. Hepinize şimdiden çok çok teşekkür ederim.

@OOM500 hocam bir de bulk hakkında yardımcı olur musunuz?

@Trilemma @cinar_yasarrr

Son düzenleme:
Merhaba değerli hocalarım, iyi akşamlar hepinize.

Ağırlık kaldırma ile spora pek hakim değilim. Futbol ile ilgilendiğim için genelde sahada ve evde vucut ağırlığıyla çalışıyorum. Futbol klübüme bu yıl spor salonu yapıldı. Haftalık program yaptım kendime. Genel bilgilere hakimim ama hareketlere, kaç set yapmam lazım falan tam bilmiyorum.

Haftalık programım şu şekilde;

Pazartesi - push.
Salı - pull.
Çarşamba - legs.
Perşembe - dinlenme.
Cuma - omuz + kol.
Cumartesi - dinlenme.
Pazar - bacak.

PPL ile kombine, estetik odaklı güzel bir program oldu bence.

Bulk yapmayı da planlıyorum. Futbolcu olduğum için yağ oranım, kütlem düşük. Bulk için günlük kalori ihtiyacım 3.200 civarı çıktı. Ne yapmalıyım, kaç öğün yemeliyim, özellikle ne yemeliyim, pratik ne yemeliyim? Yulaf ezmesi gibi.

Fikirleriniz, önerileriniz hepsi benim için çok değerli. Görüş, eleştiri ve yönlendirmelerinizi bekliyorum. Hepinize şimdiden çok çok teşekkür ederim.

@OOM500 hocam bir de bulk hakkında yardımcı olur musunuz?
Yağ oranının düşük olmasından memnun değilsen 300 kalori fazlası yeter de artar. Rahat hissettiğin bir yağ oranına gelince oradan maintenance kalorisi ile (aslında 100 kalori fazlası daha iyi olur çünkü sitedelerdeki hesaplamalarla nokta atışı bilemeyeceğimizden garanti olsun) devam edebilirsin çünkü bulk daha fazla kas kazancı sağlamıyor. (Effect of Small and Large Energy Surpluses on Strength, Muscle, and Skinfold Thickness in Resistance-Trained Individuals: A Parallel Groups Design - PMC)

Öğün sayısı da çok fark etmez klasik 3 öğün olabilir. Nasıl uygunsa yani.

Hocam 5 gün antrenman yapacaksanız haftada, Push-Pull-Leg-Upper-Lower da iyi bir split olabilir. Çünkü yazdığınız programda göğüs ve sırt bir tık geri kalmış gibi duruyor. Onun dışındaki öğün sayınızı kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Hocamın dediği gibi 300 kalori fazlası yeterli bile.

Hocam 5 gün antrenman yapacaksanız haftada, Push-Pull-Leg-Upper-Lower da iyi bir split olabilir. Çünkü yazdığınız programda göğüs ve sırt bir tık geri kalmış gibi duruyor. Onun dışındaki öğün sayınızı kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Hocamın dediği gibi 300 kalori fazlası yeterli bile.
PPLxUL ile değiştirdim planımı. Öğün sayısını 5e böldüm. Hepinize çok teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı