Program Yapma ve Exe'ye Dönüştürme

BumbleBee

Kilopat
Merhaba Technopat ailesi. Bat komutlarını kullanarak kendime ufak programcıklar hazırladım. Tam olarak program diyemem. Hem zaten DOS ekranı gibi, herhangi bir arayüze sahip değil. Bu programcıkları ağ bağdaştırıcısını yeniden başlatmak gibi basit şeyler için kullanıyorum.

Bu programları bir exe uzantısına dönüştürücü program kullanarak exe haline dönüştürdüm. Ama antivirüsler ve Virustotal'de tarattığımda bu programcıklar virüs olarak algılanıyor. Kendim hazırladığım için içeriğinde zararlı kodlar olmadığından eminim. Sıkıntının exe uzantısına dönüştürmek için kullandığım programdan kaynaklandığını sanıyorum. Bu sebepten kendim bu programcıkları başka bir yol ile exe uzantısına dönüştürmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Eğerki bat dosyasını exe'ye çevirmenin düzgün ve zararsız bir yolu yoksa hangi programlama dilini kullanmamı önerirsiniz? Bat (cmd) komutlarına alışkın olduğum için ve az da olsa bilgim olduğu için bat komutlarına yakın olan bir programlama dili önerirseniz güzel olur.

Bat To Exe Converter | F2KO Software

Bu aracı kullanarak dosyaları .exe ye çevirebilirsiniz. Dosya version bilgilerini ayıntılı girerseniz daha az antivirüs zararlı algılayacaktır. Sorun yazılımın virüs eklemesi değil sizin yazılımınızın herhangi bir kaynak kodu olmadığı için tehlike arz etmesi. :)

C# gibi dillerle direkt bu komutları çalıştıracak .exe dosyaları yapılabilir ancak Visual Studio'ya ihtiyacınız var ve boyutu 10GB'dan fazla. Buna değer diyorsanız bir bakın. Öğrenmeniz kolay olacaktır. Yapmak istediğiniz işlem gayet basit.

Bu aracı kullanarak dosyaları .exe ye çevirebilirsiniz. Dosya version bilgilerini ayıntılı girerseniz daha az antivirüs zararlı algılayacaktır. Sorun yazılımın virüs eklemesi değil sizin yazılımınızın herhangi bir kaynak kodu olmadığı için tehlike arz etmesi. :)

C# gibi dillerle direkt bu komutları çalıştıracak .exe dosyaları yapılabilir ancak Visual Studio'ya ihtiyacınız var ve boyutu 10GB'dan fazla. Buna değer diyorsanız bir bakın. Öğrenmeniz kolay olacaktır. Yapmak istediğiniz işlem gayet basit.
Tam benim vereceğim linki verdin.

Öncelikle soruma cevap veren herkese teşekkür ederim.
Denediniz mi bilmiyorum ama, Uzantısını .exe olarak değiştirdiniz mi?
Malesef öyle olmuyor.
Evet. Paylaştığınız linkteki program ile exe'ye dönüştürüyordum. Dosya versiyon bilgilerini giriyorum zaten. Ama buna rağmen antivirüsler ve Virustotal'de exe'ye dönüştürdüğüm bat dosyaları virüs olarak gözüküyor.
İşte aradığım cevap. :) O halde en kısa sürede Visual Studio'yu yükleyeyim. Peki bu dediğim şeyi nasıl yapabileceğim hakkında bana yardımcı olabilecek bir kaynak vb. var mı?

Son düzenleme:
İşte aradığım cevap. :) O halde en kısa sürede Visual Studio'yu yükleyeyim. Peki bu dediğim şeyi nasıl yapabileceğim hakkında bana yardımcı olabilecek bir kaynak vb. var mı?
C#'da yeni bir proje hazırlayıp şuradaki yardımcı kodları kullanarak basitçe istediğin şeyi yapabilirsin.

Executing Batch File in C#

Çok fazla satırdan oluşan kodlar için kodları düzenlemen lazım. Mesela içerisinde bulunan çift tırnaklardan önce ters slaş (\) eklemezsen kod derleyici hata verir. C# yerine C++ da kullanabilirsin. İkisi de bu işi yapabilecek araçlara sahip yazılımlar. Direkt .exe olarak da çıktı sağlarlar. İngilizce kaynakları kullanırsan kolayca yapabilirsin dediklerimi. Kodlama bilgin çok az varsa yeter zaten.

C#'da yeni bir proje hazırlayıp şuradaki yardımcı kodları kullanarak basitçe istediğin şeyi yapabilirsin.

Executing Batch File in C#

Çok fazla satırdan oluşan kodlar için kodları düzenlemen lazım. Mesela içerisinde bulunan çift tırnaklardan önce ters slaş (\) eklemezsen kod derleyici hata verir. C# yerine C++ da kullanabilirsin. İkisi de bu işi yapabilecek araçlara sahip yazılımlar. Direkt .exe olarak da çıktı sağlarlar. İngilizce kaynakları kullanırsan kolayca yapabilirsin dediklerimi. Kodlama bilgin çok az varsa yeter zaten.
Merhaba ben bır program yazdırmak ıstıyorum bana yardımcı olabılırmısınız...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı