Programcılık okuyorum, mezun olunca ne yapmalıyım?

Puding Bey

Kilopat
Makaleler
1
Bilgisayar programcılığı okuyorum, 2 yıllık okuyup direkt iş hayatına atılmak istiyorum.
4 yıllık yazılım mühendisliği'nin derslerine baktım; ileri seviye fizik, matematik vardı. Zaten az çok trigonometri, vektörleri, kalkülüsü, matrisleri biliyorum.

Ama tecrübeli birisi var ise yardımcı olabilir mi? Yani sizce neleri öğrenmem gerek?
İş hayatında bana neler ekstra bir şeyler katar, diye çok merak ediyorum.

Açıktan mı okuyorsun hocam?

Bilgisayar Programcılığında işsizlik garanti diye biliyorum hocam

Dersleri zor değil mi? Bende Web tasarım ve kodlama okuyacağım.
Değil, nesne tabanlı programlamanın mantığını kavrayabilen herkes yapabilir.

Bilgisayar Programcılığında işsizlik garanti diye biliyorum hocam
İşsizlik garanti değil, işsizliğini garantileyen boş mezunlar çok.
Hoca mesela sınıfta bir şeyler öğretmeye çalışıyor, hala dalgaya alanlar var.
Ben mesela şu anda bir şirkete girip çalışabilirim. Ancak dediğim gibi ilerisine nasıl geçeceğim? Neler ekstra olur onu merak ediyorum.

Merhaba, Bilgisayar programcılığı 2022 mezunuyum bölümü ikinci olarak 3.61 gano ile bitirdim. Şuanda açıktan görsel iletişim tasarımı olarak lisansa tamamlıyorum. İşsizlik konusuna gelirsek eğer kendini geliştirirsen işsiz kalman zor ancak önlisans olduğu için küçük firmalar işe almaktan çekiniyor. Ben yazılım alanında değil grafik alanı ile uğraşıyorum ancak gerek staj gerek okul sonrası sektörü az araştırınca durumun böyle olduğunu anlıyorsun. Sana tavsiyem dgs çalışıp kesinlikle yazılım veya bilgisayar mühendisliğine İYİ BİR okulda tamamlaman. Çünkü bunun artısı cidden çok fazla

1- mühendisliğe tamamlamaya çalış- önemli iş bulma sürecinde
2- istesem şirkette şu an çalışırım diye kurduğun cümle ne yazık ki geçersiz. Çalış cv dolsun yoksa çok zor, deneyimsiz kişiler aşırı zorlanıyor arama sürecinde.

O kurduğum cümle gayet doğru. Full-stack developer'dan çok bir eksiğim yok. Zaman farkı vardır sadece.
Benim hedefim daha çok AI, Fizik Motorları üzerine.

Mühendislik derslerine bakıyorum, ona geçmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim.

4 yıllığa tamamlarken aynı zamanda yarı zamanlı bir şekilde iş bulabilirsen tadından yenmez. Genel olarak ülkede 2 yıllık bölümler "kötü" görünüyor fakat Almanya'nın bile Mühendisten çok Teknikerlere ihtiyacı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…