Öncelikle omuzu çarşambaya almanızı öneririm. Back ext. Bence gereksiz, sakatlayıcı ve bel kalınlaştırabilen bir hareket. Pull down hareketinde barı ensenize çekmeyin, sakatlık yaşayabilirsin.
Sırt gününe şunları ekleyin:
Barfiks.
Barbell row.
Bicepse de:
Barbell curl.
Bacak ve omuz günü için ise; Squad olmadan bacak günü olmaz, en temel bacak ve kalça hareketidir Squad, omuz ise gayet yeterlidir, arka omuzu çalıştırmayı unutmayın, omuz sakatlığı önlemek için arka omuz çalışmanız çok önemlidir. Ayrıca Squad ağır girmediğiniz sürece boy kısaltmaz, Squad boy da uzatmaz. Ben de normalde 80kg ile giriyordum Squad'da ama boyum kısalmasın diye 60Kg'ye düştüm, büyüme durduktan sonra istediğin kadar ağır gir.
Bacak gününe eklenecek hareketler:
Squad (kesinlikle eklenmeli.)
Leg press.
Romanian deadlift (arka bacak için inanılmaz iyi ve dambıl ile de yapılabilir.)
Göğüs günü gayet iyi, triceps biraz az kalmış hareket olarak.
Göğüse eklenecekler:
Eğimli dips.
Eğer makinesi var ise cable crossover.
Tricepse eklenecek:
Skull crushes.
Ayrıca Squad ve romanian deadlifti sakın bel kemeri olmadan yapmayın, belinizi sakatlayabilirsiniz.
Hareketleri 12 tekrar yapın fakat son sette 12 tekrardan 1 fazla bile yapamayacağınız bir ağırlık seçin. Ayrıca beslenmenize de çok dikkat edin, gerekli proteini alıp az yağlı beslenin, spordan en az 2-3 saat önce yüksek karbonhidrat ve tuz yüklemesi yapın (karbonhidrat enerji kaynağıdır.).