Programım nasıl?

Saarkadaş

Hectopat
Daha fazla  
Pazartesi: Sırt biceps.
Cable rowing 3 set.
Back extension 3 set.
Front pull dawn 3 set.
Shrugs 3 set.

Dumble biceps curl 3 set.
Hummer curl 3 set.

Çarşamba:bacak
Leg extension 3 set.
Leg curl 3 set.
Lunge 3 set
Squat 3 set.

Cuma:göğüs triceps omuz.
Dumbell bench press 3 set.
İncline dumbell press.
Bench dumbell fly.
Shoulder press.
Dumbell side lateral.
Facepull.
Triceps push dawn.
Rope.

Squat yapmak istemiyorum, hoca yazdı sordu neden diye boy kısaltır dedim hoca tam tersi daha uzatır dedi ve back extension yaptıktan sonra 3 gün belim ağrıyor. Nasıldır bu program?

@cinar_yasarrr hocam bir bakabilir misiniz back extensionı çıkaracağım belim 3 gündür ağrıyor.

Son düzenleme:
Öncelikle omuzu çarşambaya almanızı öneririm. Back Ext. bence gereksiz, sakatlayıcı ve bel kalınlaştırabilen bir hareket. Pull down hareketinde barı ensenize çekmeyin, sakatlık yaşayabilirsin.

Sırt gününe şunları ekleyin:
Barfiks
Barbell Row

Bicepse de:
Barbell curl

Bacak ve omuz günü için ise; Squad olmadan bacak günü olmaz, en temel bacak ve kalça hareketidir squad, omuz ise gayet yeterlidir, arka omuzu çalıştırmayı unutmayın, omuz sakatlığı önlemek için arka omuz çalışmanız çok önemlidir. Ayrıca squad ağır girmediğiniz sürece boy kısaltmaz, squad boy da uzatmaz. Ben de normalde 80KG ile giriyordum squadda ama boyum kısalmasın diye 60KG'ye düştüm, büyüme durduktan sonra istediğin kadar ağır gir.

Bacak gününe eklenecek hareketler:
Squad (Kesinlikle eklenmeli.)
Leg Press
Romanian Deadlift (arka bacak için inanılmaz iyi ve dambıl ile de yapılabilir.)

Göğüs günü gayet iyi, triceps biraz az kalmış hareket olarak.

Göğüse eklenecekler:
Eğimli dips
Eğer makinesi var ise cable crossover

Tricepse eklenecek:
Skull crushes.

Ayrıca squad ve romanian deadlifti sakın bel kemeri olmadan yapmayın, belinizi sakatlayabilirsiniz.

Hareketleri 12 tekrar yapın fakat son sette 12 tekrardan 1 fazla bile yapamayacağınız bir ağırlık seçin. Ayrıca beslenmenize de çok dikkat edin, gerekli proteini alıp az yağlı beslenin, spordan en az 2-3 saat önce yüksek karbonhidrat ve tuz yüklemesi yapın (Karbonhidrat enerji kaynağıdır.).

Öncelikle omuzu çarşambaya almanızı öneririm. Back ext. Bence gereksiz, sakatlayıcı ve bel kalınlaştırabilen bir hareket. Pull down hareketinde barı ensenize çekmeyin, sakatlık yaşayabilirsin.

Sırt gününe şunları ekleyin:
Barfiks.
Barbell row.

Bicepse de:
Barbell curl.

Bacak ve omuz günü için ise; Squad olmadan bacak günü olmaz, en temel bacak ve kalça hareketidir Squad, omuz ise gayet yeterlidir, arka omuzu çalıştırmayı unutmayın, omuz sakatlığı önlemek için arka omuz çalışmanız çok önemlidir. Ayrıca Squad ağır girmediğiniz sürece boy kısaltmaz, Squad boy da uzatmaz. Ben de normalde 80kg ile giriyordum Squad'da ama boyum kısalmasın diye 60Kg'ye düştüm, büyüme durduktan sonra istediğin kadar ağır gir.

Bacak gününe eklenecek hareketler:
Squad (kesinlikle eklenmeli.)
Leg press.
Romanian deadlift (arka bacak için inanılmaz iyi ve dambıl ile de yapılabilir.)

Göğüs günü gayet iyi, triceps biraz az kalmış hareket olarak.

Göğüse eklenecekler:
Eğimli dips.
Eğer makinesi var ise cable crossover.

Tricepse eklenecek:
Skull crushes.

Ayrıca Squad ve romanian deadlifti sakın bel kemeri olmadan yapmayın, belinizi sakatlayabilirsiniz.

Hareketleri 12 tekrar yapın fakat son sette 12 tekrardan 1 fazla bile yapamayacağınız bir ağırlık seçin. Ayrıca beslenmenize de çok dikkat edin, gerekli proteini alıp az yağlı beslenin, spordan en az 2-3 saat önce yüksek karbonhidrat ve tuz yüklemesi yapın (karbonhidrat enerji kaynağıdır.).

Hocam ben Squad'ı kendi vücut ağırlığımla yapıyorumda kendi kilom 78 sorun olur mu ek ağırlık almıyorum.

Hocam bir de bu 2. aydaki programım.

Hocam bu dumbell shoulder press omurgaya baskı yaptığı zöan boy uzamasını durdurabiliyormuş doğru mu?

Son düzenleme:
Ağırlık kaldırmanın boy uzamasıyla uzaktan yakından alakası yok, ne boyunu uzatır ne de boyunu kısaltır. Vücut ağırlıyla squad yaparakta pek yol katedemezsin eğer aşırı zayıf bacakların yoksa. Ayrıca yukarıda arkadaşın dediği gibi ne belini çalıştırdın diye belin kalınlaşır ne de kemersiz deadlift yaptın diye belin sakatlanır. Düzgün nefes almayı,core bölgesini kullanmayı öğrendiğin sürece kemer omurgana ekstra bir şey katmıyor 😂 Core bölgesini kullanmayı öğrenmezsen kemer varken de sakatlarsın kendini.Kemer kullanılmasının amacı core bölgesini karnını sıktığında stabil tutabilmek.Bunu yarışmalarda kemersiz yapanlar var. Programına deadlift kesinlikle eklemelisin,back extensiona falan gerek yok.

Hocam ben Squad'ı kendi vücut ağırlığımla yapıyorumda kendi kilom 78 sorun olur mu ek ağırlık almıyorum.

Hocam bir de bu 2. aydaki programım.

Hocam bu dumbell shoulder press omurgaya baskı yaptığı zaman boy uzamasını durdurabiliyormuş doğru mu?
Bence ağırlıkla yap, kendi ağırlığınla yapmak pek geliştirmez, ağırlıkla ise hem güzel kalori yaparsın hem bacakların çok güçlenir.

Gayet güzel.

Alakası yok.

Bence ağırlıkla yap, kendi ağırlığınla yapmak pek geliştirmez, ağırlıkla ise hem güzel kalori yaparsın hem bacakların çok güçlenir.

Gayet güzel.

Alakası yok.

Hocam sizin attıklarınızda boy kısaltabilecek hareket var mı bir de ben lungela squat yaparken dizim ağrıyor.

Hocam sizin attıklarınızda boy kısaltabilecek hareket var mı bir de ben lunge squat yaparken dizim ağrıyor.
Çok ağır girmediğin sürece yok, 150-160 kilo falan girersen büyüme çağında olabilir. yanlış yapıyor olabilirsin veya hareketi yeni mi yapmaya başladın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı