Programın olduğu klasör nasıl program olarak gösterilir?

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba şöyle anlatayim, SSD diskime Windows 10 kurdum eski diskte bir program var (isim veremem) tekrar da kuramam. Bunun dosyalarını program olarak görmediği için error veriyor. HDD diskimde Win 8 var orada çalışıyor. Yani Windows 10'da program klasörünü nasıl denetim masasında programlar listesinde gözüktürebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba başka bir diskten program dosyalarını kendi diskime attım. Fakat .exe dosyasına tıkladığımda program olarak görmediği için hata veriyor. (fatal error). Dosyalarda sorun yok. (program adını söyleyemem) ne yapmalıyım?

Pek çok program installation sürecinde bilgisayarda da çeşitli modifikasyonlar yapar, mesela windowsta registryde bazı bilgilerin eklenmesi gerekir. Bu sebeple başka diskten kopyaladığınız pek çok program diğer diskte çalışmayacaktır. (Küçük programlarda bu durum pek gözlenmez, gerekli dosyalar (dll, config dosyaları vb.) mevcutsa .exe uzantılı executable dosya düzgün çalışabilir, hatta pek çok program tek bir .exe dosyasından oluşabilir, büyük programlarda ise sorun olur)

Denetim Masası'nda gözüken programlar Regedit içinde Uninstall dizini içinde DWORD girdileri ile oluşuyor. Programın mimarisine göre konumları farklıdır. X64, X86 veya UWP programları farklı dizinlere yazılır. Bu yüzden direkt olarak her REG girdisini elle girmek çözüm sağlayabilir. Ancak uğraşılacak bir şey değil. Çünkü çok fazla REG girdisi olabilir.

Büyük programlarda ise sorun olur.

Tam olarak doğru bir terim değil. Programın büyük olması veya küçük olması ile alakalı değil bu durum. Tamamen yapısı ve çalışma mantığı ile ilgili.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı