Programlama altında uygulama fikri önerisi

486759

Hectopat
Merhabalar, bilgisayarda hem gündelik işlerinizi halledebileceğiniz hem de insanlara bir şekilde yararlı olabilecek, işlerini kolaylaştırabilecek basit bir uygulama geliştirmeyi planlıyorum. Bunun içinde fikir arayışındayım. İlk düşündüğüm olay ChatGPT'yi uygulamaya entegre etmeye çalışmaktı fakat her arama isteği başına belirli bir ücret talep ettikleri için maliyet sebebiyle bu fikirden vazgeçtim. Şu anlık Wikipedia sitesinin API'sini entegre etmeye çalışıyorum. Uygulamanın açılış ekranında hızlı bir şekilde arama yapıp istediğiniz sonuçlara rahatlıkla ulaşabileceksiniz. Wikipedia'dan sonra herhangi bir fikir bulamazsam global olarak chat yapabileceğimiz bir uygulama üzerinde çalışmayı düşünüyorum. Rastgele insanlarla anlık eşleştirmeler yapılıp, onları arkadaş ekleyebileceğimiz küçük bir sosyal medya olarak düşünülebilir. Dil gelişimi açısından da faydalı olacağını düşünüyorum. Mobilde bu tür uygulamalar mevcut fakat daha çok gelir elde etmek amaçlı tasarlanmışlar. Ben olabildiğince işlevsel ve minimal bir uygulama geliştirmek istiyorum. Diğer fikrim ise çekirdek aileler için her aile üyesinin takip edebileceği haftalık iş, yemek, alışveriş planlaması yapabileceğiniz bir uygulama olabilir. Buna benzer fikirleriniz var ise aşağıdaki sorulara yanıt niteliğinde fikirler sunabilir misiniz?
  • Siz bir uygulama geliştirmek isteseydiniz nasıl bir uygulama geliştirirdiniz?
  • Uygulamanızı kullanan kişilere nasıl bir avantaj sağlardınız, neden sizin uygulamanızı kullanmayı tercih etsinler? Eğer fikrin daha önceden var olan, kullanılan bir fikir ise diğer benzer uygulamalardan nasıl bir farklılık sunmayı planlıyorsunuz?
  • Uygulamanız evrensel kitleye hitap ediyor mu? Belirli bir yaş, ülke, cinsiyet gibi filtre sınırlamaları mevcut mu?
  • Maliyet açısından nasıl sorunlarla karşılaşılabilir?
  • Uygulamanız sürekli geliştirilmesi gereken bir uygulama mı? Sürdürülebilirlik açısından önü ne kadar açık?
Fikirler ne kadar yaratıcı ve eşsiz olursa o kadar değerli olacaktır. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı