Rehber Programlama Hakkında Temel Bilgiler

Algoritma; bir problemin sonlu adımdaki çözümüne denir ve bir problemin çözümünde, ilk düşündüğünüz yöntem sizin için teoridir. Eğer bu yöntemi doğru kabul ediyorsan, artık senin için lemma olur. Lemma'yı kanıtlarsan, bu algoritma olur. Yani kafamızdan yazdığımız her şey algoritma değildir. Proof by induction, proof by telescoping ... gibi matematiksel yöntemlerle ispatlanması gereklidir. Ayrıca, Algortima stratejileri vardır. Örnek vermek gereksirse, greedy (Aç gözlü yaklaşım), Divide & Conquer (Parçala Feth et), Dynamic Programming (Dinamik programlama) gibi. Dynamic programlama stratejisini ele alalım, En iyi karakteristik çözümü seçmelisin. 2 adım olarak, en iyi çözümü recursive( Kendi içinde kendisini çağırmak) tanımı yapmalısın. Öğrenci daha recursive bir fonksiyonun ne olduğunu bilmiyor. Nasıl algoritma ögreteceksin ki ?

Akış seması ise, bir sürecin grafiksel anlatım yöntemidir ve sadece yazılım için belirlenmiş değildir. Herhangi bir probleme ait çözüm kümesini anlatabilirsin. Eğer bir yazılımı betimlemek istiyorsan, UML diyagramları kullanılır. Yazılıma ait bir akış sürecinden bahsediyorsak activity diagram'ı kullanılır.

Programlama yapacakların C# kullanmasını tavsiye etmem. İnsanı rahata alıştırıyor. Resim çizer gibi uygulama geliştiriyorsun. Ben de bir süre ilgilendim. Kod yazma kısmına nadiren geçiyordum.

Teşekkkürler.
Yazınız için bir sorum olacaktı.
Bu programlamanın algoritma mantıgının 'da altında byte 4 lü 1 ve 0 dillerinin 4 erli yazılışı 2 tabanından 10 tabanını acıklama yapılıyor.
Bunlar genellikle 1 orta akım, 0 düşük akım ifade ediyor.
Lakin bu ifadeler ki biz bu akımlara 1 ve 0 da demeyebilirdik asıl soru
Bu ikili tabanındaki ifadelerin byte lerce cogunluklarından nasıl anlamlı bir dil oluşuyor sorusuna dogru açıklayıcı bir cevap sunacak olursanız konuya kapsamlı bir açıklık getirmiş olursunuz?

Bahsettiğiniz şey RSA Algoritması. İşinize yarayacak bir yazı da burda, buyrun:
RSA Algoritması - Vikipedi
Daha basit soruyum yani şoyle söyleyeyim ben algoritmanın ne oldugunu degil işlevini de degil algoritmanın yapısı?
Yapısının oluşumu?
Anlamların oluşmasını.
Aynı insan gibi düşün ınsanın tanımını degil empriyodaki gecen sürede nasıl organizma haline geldigini soruyorum binevi yani organizmayı tetikleyen etmeni.
Örneğin programlama dilleri hebsinin ortak amacı 2'li tabanında byte'lerden anlamlı bütün oluşturma hangi programlama diline bakarsak bakalım.
Ama bunları bir bütünde incelersek yine hebsinin ortak amacı bu 'lardan anlamlı ifade oluşturma nasıl bu byte'lardan anlamlı ifade oluşuyor?
Asembly, java, C plus vs hebsinin ortak amacı aynı nasıl byte'lerce dosyadan anlamlı bütün oluşuyor.
Yani algoritmanın başlangıcındaki şunu yap diye tetikleyen etmen nedir örnegin Türkçe şunu yap desek Türkçe bilmeyen algılayamaz. Misal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi öncelikle siz programlama dili sanmışsınız Algoritmayı, değil. Algoritma, programlama dillerine yol gösteren bir yöntem dizisidir.

Ben sizin sorunuzu hala tam olarak anlamış değilim. @Çavuş1

Algoritma, bir problemin çözümünde izlenecek yoldur. Çözümün adım adım yazılmasıyla oluşur, belli bir başlangıcı ve sonu vardır.

Biraz yanlış size anlamış veya anlatamamış olabilirim
Evet hayla aynı fikirdeyiz algoritma bir modelleme gibi algoritma mantıgıyla programlama gidilebiliyor.
Kısa ve öz olarak sorarsam byte 1 ve 0 düzeninde oluşum demi yada şöyle sorayım ilk program nasıl yapıldi ilk işletim sistemi fiziksel yöntemlerle ama nasıl asıl sorum bu cevapın devamında?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…