Rehber Programlama Hakkında Temel Bilgiler

Anladığım kadardı ile, yüksek seviyeli diller "printf("HelloWorld");" nasıl bitlere dönüşüyor onu merak ediyorsun ? Eğer böyle ise bunlar çok güzel sorular.

Biz bir programı derlemeye başladığımızda, İlk olarak Lexical Analizden geçer. Burada yapılan işlem, kaynak kodun içinde dolaşarak bildiği kelimeler (for,while,if..) varmı yokmu diye bakarak, Syntax analizi için, token'ler oluşturur. Snytax analizinde, grammerler doğru doğru kullanılmış mı diye kontrol edilir. Parse tree oluşturulur. Bu ağaç yapılarından, bir orta seviye dil oluşturulur. Daha sonra o dilde 1 ve 0 yani makina diline cevrilir. Aşağıdaki figürde dermeleme fazlarını görebilirsin. ve Her bir fazı en az 3 saatte anlatılır yani yukarıda anlattığım gibi basit değildir. Genel kültür amaçlı, ama istiyorsan her fazı da uzun uzun tartışabiliriz.

Benim sorumu anladınız. Bu konuda en iyisi , fikrim yazılım mühendisi olmak genellikle yapay zeka veya prof doc lar google, microsoft gibi tanınmıs şitketlerde iş potansiyeli var.
Asıl sorum tam teşekküllü alanında bilgili bir yazılım mühendisi Tıp kadar en azından 20,30 bin tl kazanma potansiyeli varmı helalinden.
Tabi ilk dönemler kendini kanıtlama ama siz de az cok bu meslegin gelir düzeyini bilirsiniz siz 4. Son sınıf araştırmışsınızdır.
Birde hic yazılım mühendisligini bitiripte keşke okumasaydım diye yakınan varmı öyleyse bile neden yakınıyorlar?
teşekkürler.

Son düzenleme:
Soruların çok güzel. Senelerden beri aklımda ama bir türlü yazamadığım sorular için teşekkürler.
byanigli sizde bizleri aydınlattığınız için çok teşekkürler.
Mehmet Ali Bilgin size de çok teşekkürler.

Konuyu beğendim ama programlama dillerindeki en iyi dil Python (öznel) diyebilirim Herşeyi yapabilirsiniz.

Bilgisayar mühendisliğinin en güzel yanı remote olmasıdır Eğer remote iş bulduysanız para kapısı açık.
Türkiyede Özel Paneli Olan E-Ticaret: 2000TL
Amerikada Özel Paneli Olan E-Ticaret: 1300/1500 $ (5000TL'ye denk geliyor)
Eğer yazılımcıysan geceleri uyumadığın için rahat bir şekilde 5-6 günde biter ve böyle 4 iş aldığını düşünürsen 20000TL kazanabilirsin ben örnek fiyatlar verdim gerçekten uçuk fiyatlar var

-Güncelleme-

Algritmayı çok iyi tanımlayan, örnekler vererek daha iyi anlamamızı sağlayan bir yazı önereceğim. Okumanızı öneririm, şahsen ben çok beğendim. 9 sayfalık bu yazıyı Google Play Store'dan indirebilirsiniz:

Algoritma - Google Play'de Kitaplar

25 Sayfalık JavaScript kitabı:

JavaScript - Google Play'de Kitaplar

Bir sorum var ;
İyi bir yazılım mühendisi olmak için hangi üniversiteye gitmeliyim ? Kaç bine girmeliyim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…