Programlama için günlük yarım ya da bir saat yeter mi?

Selamın aleyküm. Programlama öğrenmek için günlük yarım ya da bir saat ayırsam ne kadar süre sonra ekmeğini yemeye başlarım? Düzenli olmak şartıyla tabii ki. Hiç yoktan iyidir.
Programlama günde 20 dakika, 30 dakika, 50 dakika vb. ile öğrenilmez. Bu şekilde programlama dilinin yapısını öğrenirsin. Fakat anlayacaksın ki yapıyı öğrenmek işin %40'ı. Programlama dilini öğrenmek yapılarının tanımlarını öğrenmekten ibaret değil. Herkes if, switch, for, while vb. yapıları öğrenebilir. Ama çok az kişi öğrendiklerini analitik zekası ile uygulayıp ortaya bir ürün çıkarabilir.

Cevabına gelecek olursak, bu şekilde sadece dilin yapılarının tanımlarını ve ufak ornekler yapmayı öğrenirsin. Ha kendini geliştirirsen orasi ayri

Dilin yapısı öğrenilebilir. Ama 30 dakika gerçekten az bir süre. Bence en az 1 - 2 saat arası olmalı. Bu sayede birşeyler öğrenirsin.
Ama bir uygulama geliştirirken asla öyle olmuyor. O 30 dakika veya daha fazlası sadece bir bug bulmak için harcanıyor. Kendimden anlatayım.
Geçen dönem yapay zeka dersinin dönem sonu ödevi için Python öğrenmek zorundaydım. Kendime 1 saat ayırdım ve Python öğrenmeye başladım. Tabi ki programlama geçmişim oldugu için hızlıca temelini öğrendim.
Uygulama kısmı için günde en az 3 saat uğtaşmışımdır. Ve yaklaşık 25-30 günde bitti. Projeyi bazen yapamadım ve tamamen degiştirdim. Bu 3 kere oldu. Ve 3. Projeyi inşa edip teslim ettim.
Dedigim gibi öğrenmek kolay ama uygulama, proje yaparken günde 1 saatin yeteceğini düşünmüyorum. Kodlarken zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız zaten :)

Günde bir saat oldukça az bir zaman. Tabii ki bu amaca göre değişir. Bir alanda gerçekten uzmanlaşmak istiyorsan günde bir saat çalışmayla sanırsam beş yıl kadar çabalaman gerekecektir.

@bitwise hocam sizin görüşünüzü merak ediyorum.

Gunde X saat calisarak ogrenmek diye bir sey yok. Deneme sinavina, yaziliya calisir gibi calisilmaz.

Gunde 30 dakika araba sursem ne kadar surede usta sofor olurum gibi bir soru bu.
Nerede hangi arabayi ne sekilde surdugune gore degisir.

Proje yaparak programlama ogrenirsin, iyi projelerde calisarak, iyi muhendislerle calisarak ogrenirsin.
Gunde 30 dakika issiz mahallede araba surmek ile trafigin en civcivli saatinda otobanda surmek farkli seyler.

O yuzden bu vizyonunuzu degistirin. Proje yapin, open-source projeleri inceleyin; pair-programming yapin insanlar neler yaziyor ogrenin.

Ben günün belli saatlerine alarm kuruyorum. Mesai bitsede bazen bir gelistirme yaparken zamanin farkinda olmuyorum. Özellikle akşamları kod yazıyorsam kendimi birden gece 2-3'de bilgisayar başında bulabiliyorum. 30dk-60dk bence gereksiz bir kısıtlama. Beynininiz ne kadar izin veriyorsa o kadar ilgilenmelisiniz. (Tabi hayatinizi baltalamayacak şekilde)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı