Programlama için laptop önerisi

Yusuf Talha

Kilopat
Katılım
29 Nisan 2015
Mesajlar
110
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar, yıllar sonra burada olmak çok güzel. 🙂

Ortaokuldayken bu forumda gezen ve hayal kuran oyun delisi bir çocuktum ben, şimdi o çocuk büyüdü, her ne kadar istediği üniversitede olmasa da bilgisayar mühendisliği kazandı dostlarım.

Bu süre zarfında da piyasadan uzak kaldım, konu da bununla ilgili. Programlama için laptopa ihtiyacım var, herhangi bir bütçem yok çünkü nasıl özellikler gerektiğini bile unuttum. 🙃 Ama kabaca 1300 doları geçmeyecek bir bilgisayar bakıyorum. Bilgisayarın beni beş yıl idare etmesi gerekiyor, oyun oynamak gibi bir niyetim de yok. Bütçe az veya fazla mı bilmiyorum ama fazlaysa daha düşük bütçede öneri de yapabilirsiniz, dediğim gibi beş yıl idare etsin programlamada ve günlük işlerde yeter.

Seçeneklerim arasında M1 çipli MacBook Air de var, değerlendirirseniz sevinirim. :)
 
Seçeneklerim arasında M1 çipli MacBook Air de var, değerlendirirseniz sevinirim. :)

Kesinlikle 16 GB RAM versiyonunu alın.

pt.com.tr (kendileri eğitim odaklı satışlar yapıyorlar, daha fazla araştırmanızı öneririm.)

Eğer bütçenizi zorlayabilirseniz 512 GB SSD daha iyi bir tercih olacaktır, çünkü daha sonra SSD değiştirme imkanınız yok.
 
Öncelikle teşekkürler, benim Apple ile ilgili tek kaygım ömrü konusunda. Beş yıl idare edebilir mi?
Apple ürünleri ömür bakımından diğer cihazlardan çok daha üstünler. En az kaygınız olması gereken konu bu diyebilirim size. 10 yılı aşkın süredir kullanılan Macbook'lar bile şu anda çatır çatır çalışıyor. 2011 model Macbook ile CS6'yi 3 saniyede açabiliyorsun hala mesela ufak bir örnek olarak vereyim. Hele hele M1 çipinin geleceği daha da uzun.
 
Tekrar teşekkürler. Son sorum da şu olacak: 512 gb ssd 8 gb ram olan modeli mi almalıyım, yoksa 256 gb ssd 16 gb ram olanı mı?
 
@Yusuf Talha bence 256GB SSD 16GB'lık modelini alın. Çünkü harici depolama cihazları takabiliyorsunuz, taşınabilir HDD ve SSD takarsınız ama RAM takamazsınız. O yüzden 16GB RAM daha iyi olacaktır. Bir tane de 2TB taşınabilir HDD alırsınız iş tamam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı