Programlama ile para kazanmaya nasıl başlanır?

Makaleler
1
Daha fazla  
Henüz hangi alanda ilerlemek istediğime karar veremedim. Sizce bunu nasıl bulabilirim? Veya genel bir dil var mıdır her konuda işe yarayan? Bir de şuan üniversite okuyorum. Düzenli çalışırsam yaza kadar bir şeyler kazanmaya başlayabilir miyim? Bunu zengin olma hayali olarak düşünmeyin, kendime ufak harçlıklar çıkarma peşindeyim.

Sizce bunu nasıl bulabilirim?
İlgi alanlarını düşünüp yapmak istediğin şeyi düşünmen lazım. Bu tamamen kişisel bir tercih, lakin mobil ve web alanında daha çok iş imkanı olduğunu söylersem; yalan söylemiş olmam.

Veya genel bir dil var mıdır her konuda işe yarayan?
Her dilin özel olarak kullanıldığı alanlar vardır, bir dili farklı alanlarda da kullanabilirsin ama birçok dil varken bir tane dili her alanda kullanmaya gerek yok. Her dili alanında kullanmak en iyisi ve en temizidir(istisnalar kaideyi bozmaz).

Düzenli çalışırsam yaza kadar bir şeyler kazanmaya başlayabilir miyim?
Bu tamamen sana bağlı, çalışma hızına ve anlama becerine bağlı. Mesela ben hiç video ya da kurs izlemedim, hala da bir dil öğrenirken izlemem. Herkesin öğrenme şekli farklı, kendine en uygun öğrenme şeklini bulabilirsin. İngilizce seviyen iyiyse öğrenmek için tonlarca kaynak olacak zaten önünde.

Henüz hangi alanda ilerlemek istediğime karar veremedim. Sizce bunu nasıl bulabilirim? Veya genel bir dil var mıdır her konuda işe yarayan? Bir de şu an üniversite okuyorum. Düzenli çalışırsam yaza kadar bir şeyler kazanmaya başlayabilir miyim? Bunu zengin olma hayali olarak düşünmeyin, kendime ufak harçlıklar çıkarma peşindeyim.

Endüstri ve sanayi alanında ne kadar kendinizi geliştirirseniz o kadar ekmeğini yersiniz.
Günümüzde az işçi çok iş mantığı ilerlediği için işin içine bilgisayarlar giriyor. En basitinden imalattaki tezgahlarımın takibini yapabileceğim bir yazılımım olsa bu iş için eleman çalıştırmayacağım ve onun keyfini beklemeyeceğim. Kafamdaki projeyi satan tek bir firma var ve her tezgah başına 20.000 Dolar para istiyor.
Sanayi alanında uzmanlaşmak en güzeli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı