Programlama kitapları işe yarıyor mu?

DenebK1212

Hectopat
Arkadaşlar; ben kodlama kitabı almak istiyorum. Ama istediğim kitap hack işleri ile alakalı yani siber güvenlik. Orada bana hack ile alakalı kodları gerçekten öğretir mi yoksa sadece temelini mi anlatır?

YouTube daha faydalı tabii. Kitabın yazarına göre değişse de daha derli toplu bir kaynak sunuyor size.

Ayrıca çok kullanılmayan komutları bulmanız YouTube'da bazen zor oluyor böyle kitaplarda onlar da var.

Ben ilk kodlamamı abimin kütüphaneden getirdiği Small Basic dilinden öğrenmiştim, yazar eğer çok iyi anlatıyorsa kesinlikle çok fazla şey aklınızda kalıyor, o kitap sayesinde giriş seviyesi HTML JS CSS Python öğrenmeye zevkim artmıştı yani olay yazarda yazar eğer çok güzel anlatır ve motive ederse çok şey öğrenirsin ve aklında kalır.

İsmini hatırlamıyorum ama arkadaşım resimli 1000 sayfalık bir kitap almıştı.
Bu arada, hack derken havalı şeyler yapmak anlamındaysa üzgünüm.

Ben öğrenme yolunuzu kendinizin belirleme taraftarıyım. Kimisi kitap ile öğrenebilir, kimisi ile YouTube veya Udemy'de video ile öğrenmeyi, kimisi de öğretmen ile öğrenmeyi daha etkili görür. Kitapların etkili olup olmadığını tartışmak yerine sizin kendi yolunuzu belirlemenizi öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı