Programlama Konularına Başlık Önerisi

Moderasyon Ekibi

Yetkili Üye
Merhaba.
Bildiğiniz gibi programlama kategorisinde açılan konu başlıkları her zaman sorunu yansıtmıyor.
Konuyu açan kişi acemi olabilir ve hatayı yeteri kadar tanımlayamayabilir.
Her moderatör de programlama/yazılım bilgisine sahip değil normal olarak.

Sizlerden ricamız girdiğiniz konularda hata metnini ya da hata ne ise onunla bir başlık oluşturup rapor sistemi ile iletmeniz. Böylece aynı sorunu yaşayan başkaları da konudaki önerilerden faydalanmış olur.

Birkaç örnek konu:

Yanlış: C# label sorunu
Doğru: Çözüldü: C# label değerine göre resim gösterme

Yanlış: Visual Studio Code'daki hata nasıl çözülür?
Doğru: Çözüldü: C'de for döngüsü hatalı çalışıyor

Yanlış: Code Blocks hatası nasıl düzeltilir?
Doğru: Çözüldü: Code Blocks C'de "include 'stdio.h' or provide a declaration of 'printf'" hatası

Yanlış: SQL Server Hatası
Doğru: Çözüldü: SQL Server "There are no primary or candidate keys in the referenced table" hatası

Yanlış: Designmode çalışmıyor
Doğru: HTML <script> element kodu çalışmıyor

Kısacası önemli olan hata metni veya varsa kodu.
O da olmazsa hatalı çalışan kod parçacığıyla ilgili bir tanım olabilir.

Raporlama yaparken önerilerinizi bize bu şekilde iletebilirsiniz:

Teşekkür ederiz.

Daha içerikte derdini anlatamayan, hata mesajını paylaşmaktan aciz kişilere düzgün başlık koymayı öğretmek...
Hem katılıyorum hem katılmıyorum. İllaki hatasını anlayan birileri çıkacaktır. Yanlışları düzeltmekten zarar gelmez.

Konu hakkında açıklayıcı basit bir başlık kuramayan kişileri de görmek üzücü.

Konu hakkında açıklayıcı basit bir başlık kuramayan kişileri de görmek üzücü.
Üzücü ama doğal bir durum. Üyelerin ilk açtığı konulara bakalım, belirli bir tecrübeden sonra açtığı başlıklara bakalım, baya fark var. Tecrübesizlikten kaynaklı.

Programlama hakkında bilgi sahibi biri bu kategoride moderatör olsa sorun kökten çözülebilir. Programlama kategorisinde açılan konulara sadece o bakar. Tabii öyle biri var mı bilmiyorum illaki bulunur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha içerikte derdini anlatamayan, hata mesajını paylaşmaktan aciz kişilere düzgün başlık koymayı öğretmek...
Katılıyorum ama katılmıyorum. Ben Türkçe yazım kurallarını falan burada 80-90 ban yiyerek öğrendim hocam. İnsanlar hata yapar, ama asıl şey bu hatadan ders çıkarmış mı o önemli. Haksız mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…