Programlama Konularına Başlık Önerisi

Programlama hakkında bilgi sahibi biri bu kategoride moderatör olsa sorun kökten çözülebilir. Programlama kategorisinde açılan konulara sadece o bakar. Tabii öyle biri var mı bilmiyorum illaki bulunur.
Sadece derken basliklari soyluyorsunuzdur umarim, cunku sadece moderatorler bilgili degil herhangi bir konuda.

İnsanlar hata yapar, ama asıl şey bu hatadan ders çıkarmış mı o önemli. Haksız mıyım?
Çıkarmıyorlar, sorun o. Programlama İngilizce yapılır. Adamın İngilize kelime dağarcığı play, start game, pause, start mission iken programlamaya girişmesi, leb demeden leblebi fabrikasının baca filtresi nasıl değiştirilir diye konu açmaya çalışması bana saçma geliyor.

Programlama ile sorunun varsa bunun için açılan, Technopat'tan misli kadar üyesi olan, üyelerinin %90'ından fazlasının burada açılan programlama konularının büyük çoğunluğuna gözü kapalı cevap verebilecek kişilerden oluşan ortamlar var. Bir derdim olsa orada konu açarım ki programlama dilleri için buna bile gerek olmadı bugüne kadar. Çünkü Google amcaya soruyorsunuz, o söylüyor. Başkalarının yazdığı programlar için konu açtığım oldu, yapan adamı etiketledim, güzel güzel anlattı.

Google'a yazıp cevap bulamayacak kişiden burada Google'a başkası yazınca ulaşsın diye güzel başlık bulmasını bekliyorsunuz. Bana hiç mantıklı gelmiyor.
Ve bahsettiğim gibi yine ülkece o güzel sorunumuz ortaya çıkıyor. İngilizce bilmemek.

Haklısınız, gidip Türkçe Yama konusu açmalıyım. Böyle if'lerle for'larla olmuyor.

Çoğu kişi programlamaya paldır küldür başladığı için böyle başlıklar çıkması normal. Bana göre en büyük hata konu açmak.

İnternette küçük bir araştırmayla sizinle aynı sorunu yaşamış ve bunu paylaşmış onlarca, yüzlerce kişi bulabilirsiniz. Yeni bir konu açma yerine var olan konulara yazın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı