Programlama öğrenmeye çalışılmasına rağmen devamı gelmiyor

portumara

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, programlama dili öğrenmeye çalışıyorum 2 yıldır ara ara C#,Python, C++ ve Java gibi ama her başladığımda eğitim serisi videolar falan sadece konsolda X+y, int a = 10, listeler, döngüler vb. hep bu matematiksel kısımda sıkılıp bırakıyorum işin ana kısmına geçemiyorum bu döngüden nasıl kurtulabilirim?

Sadece bir dil üzerine yoğunlaş projeler incele makaleler oku ben Node.js kullandim 3 sene Discord hot kodlamak için ilk sene merhaba bile zor yazdirdim altyapilar inceledim makaleler okudum projelere baktım hatalarimi araştırıp kendim çözdüm zamanla oturuyor tek yapman gereken tek bir şeye odaklanmak birden fazla dile değil de 1 tanesine odaklan.

Hocam bir şeyi kullanmadan öğrenemezsin. Bu yazılımda da öyledir dilde de hatta kimya, biyoloji ne öğrenmek istersen işin kuralı öğrendiğin şeyi kullanmaktır. Sallıyorum sen diyeceksin ki ben 2 boyutlu bir Survival oyunu yapmak istiyorum gideceksin karakter yaratmayı öğreneceksin, yürütmeyi öğreneceksin, ses eklemeyi vb. vb. Ya da direkt yazılım diyorsan üstteki arkadaşın dediği gibi bir Discord botu yapmayı hedefleyeceksin örneğin. Böyle öğrenilir.

Merhaba, programlama dili öğrenmeye çalışıyorum 2 yıldır ara ara C#,Python, C++ ve Java gibi ama her başladığımda eğitim serisi videolar falan sadece konsolda X+y, int a = 10, listeler, döngüler vb. hep bu matematiksel kısımda sıkılıp bırakıyorum işin ana kısmına geçemiyorum bu döngüden nasıl kurtulabilirim?

Sorunun kaynağı, kendi projelerini yapmaman. Bir eğitime bağlı kalman çok yanlış. Mesela ben eğitim videoları izlemedim, dokümantasyon okudum (dilin mantığını anlatan siteler de dahil). Bu sayede bir sürü dil biliyorum ve bildiğim dilleri istediğim gibi kullanabiliyorum. Hatta eğitim videosu izlemeden bunlara yapay zekayı da ekledim. Hepsini dokümantasyondan buldum. Eğitim videosu izlemeyin demiyorum, ama eğitim videolarını dilin mantığını anlayınca bırakın ve bilmediğiniz yeri araştırın. Bol bol pratik yapın. Bir dile yoğunlaşmak zorunda değilsiniz. (dipnot: Ama ilk başta bir dili öğrenip, kodlamanın ana mantığını öğrenmek çok daha mantıklı.) Sıkıldığınızda dil değiştirebilirsiniz. Mesela ben web için GO ve Node.js, yapay zeka için Python, Windows uygulamaları için C# kullanıyorum. Nedeni ise hangi dil hangi yerde kolaylık sağlıyorsa, dokümantasyonu fazlaysa, kütüphaneleri fazlaysa, onu kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı