Kendimi geliştirmek ve ileride projeler yapmak için programlama öğrenmek istiyorum fakat nereden başlayacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. Bu yüzden konu hakkında bilgi sahibi olanların yardımcı olmalarını istiyorum.
Matematik (calculus, discrete math) -> Ingilizce -> istedigin herhangi bir dil uzerinden programlama -> gelistirecegin projelere uygun dil ve frameworkler.
Matematik (calculus, discrete math) -> Ingilizce -> istedigin herhangi bir dil uzerinden programlama -> gelistirecegin projelere uygun dil ve frameworkler.
Ne yapmak istediğinize bağlı olarak Python ve ya HTML, CSS, JS (belki sonra) olabilir. JavaScript için sonra dememin sebebi biraz karmaşık bir dil ama başlangıç için Python idealdir.
Evet, tam olarak öyle denebilir, fakat kodları tanıma ve anlama bakımından bence önemli, hata yapılsa hatalı şekilde çalışacağı için hemen nerede hata yaptığını anlaması için söylemiştim.
Ne yapmak istediğinize bağlı olarak Python ve ya HTML, CSS, JS (belki sonra) olabilir. JavaScript için sonra dememin sebebi biraz karmaşık bir dil ama başlangıç için Python idealdir.