Programlama Öğrenmeye Nereden Başlanır?

alidagoglu

Hectopat
Merhabalar,

Öncelikle kendimden bahsedeyim. Bilgisayar Programcılığı öğrencisi 2. sınıfım fakat şöyle bir sorunum var. Geçen sene ilk yılımda pandemi yüzünden okula gidemedik ve dersler çevrim içi yapıldı. Bu derslere katılmadım ya da katılsam da verim alamadım yani bir şey öğrenemedim. Bu sene de okullar açıldı dersler yavaş yavaş başladı fakat fark ettim ki çoğu arkadaşım benim çok önümde. Bu durumdan da rahatsız oldum. Programlama öğrenmek istiyorum ve sizden yardım istiyorum.

• Programlama nereden öğrenilir?
  • En verimli ne şekilde? Nasıl öğrenilir?
  • Neler yapmalıyım?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

Öncelikle kendimden bahsedeyim. Bilgisayar Programcılığı öğrencisi 2. sınıfım fakat şöyle bir sorunum var. Geçen sene ilk yılımda pandemi yüzünden okula gidemedik ve dersler çevrim içi yapıldı. Bu derslere katılmadım ya da katılsam da verim alamadım yani bir şey öğrenemedim. Bu sene de okullar açıldı dersler yavaş yavaş başladı fakat fark ettim ki çoğu arkadaşım benim çok önümde. Bu durumdan da rahatsız oldum. Programlama öğrenmek istiyorum ve sizden yardım istiyorum.

• Programlama nereden öğrenilir?
  • En verimli ne şekilde? Nasıl öğrenilir?
  • Neler yapmalıyım?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Sıra şöyle olmalı, programlama dilini belirlemeden önce:
Güzel bir İngilizce seviyesi > Algoritmayı öğrenmek.
Sonra da C/Python gibi dillerle başlarsınız.

Zamanınız ve merak seviyeniz çok üst düzeyde değilse scripting ile başlamak en doğru seçenek.

Sıra şöyle olmalı, programlama dilini belirlemeden önce:
Güzel bir İngilizce seviyesi > Algoritmayı öğrenmek.
Sonra da C/Python gibi dillerle başlarsınız.
Algoritma nasıl öğrenilir?
Yapmanız gereken en önemli şey araştırmayı öğrenmek. Zibilyon tane programlama ile ilgili bilgi içeren site var gidin araştırın buradaki kısa cevaplar size yardımcı olamaz.

İkisini birlikte yapmak yasak mı? Sizlerin tavsiyeleri de benim için değerli. Görüş ve önerilerinizi almak istiyorum.

Araştırma yapmayı öğrenince öğrenilir. Bundan önce açılan milyonlarca konuları araştırırsan; binlerce satır tavsiye ve çok önemli bilgilerle karşılaşırsın zaten. Her gün bu konuyu açıp gidenlerin şu ana kadar bir şey yaptığını görmedim(istisnalar kaideyi bozmaz).

Araştırma ruhun yoksa hiç başlamanı önermem. Her şeyi araştırıp öğrenmen gerekecek çünkü.

Araştırma yapmayı öğrenince öğrenilir. Bundan önce açılan milyonlarca konuları araştırırsan; binlerce satır tavsiye ve çok önemli bilgilerle karşılaşırsın zaten. Her gün bu konuyu açıp gidenlerin şu ana kadar bir şey yaptığını görmedim(istisnalar kaideyi bozmaz).

Araştırma ruhun yoksa hiç başlamanı önermem. Her şeyi araştırıp öğrenmen gerekecek çünkü.
Araştırma ruhumun olduğuna inanıyorum. Sadece yazılım, programlama açısından değil özel hayatımda da çoğu şeyi araştırarak devam ederim.

Araştırma ruhumun olduğuna inanıyorum. Sadece yazılım, programlama açısından değil özel hayatımda da çoğu şeyi araştırarak devam ederim.
Araştırma ruhunuz varsa ilk başta forumdaki eski konuları araştırmanızı tavsiye ederim. Ben dahil bir çok bu işle uğraşan kişi; tecrübelerini, tavsiyelerini ve önerilerini paylaştı o konularda. O konuları okuduktan sonra aklında kalan bir şey olursa sorarsan daha rahat olur. Hiçbir altyapı olmadan sormaktansa biraz altyapınız olduktan sonra sormayı tercih etmenizi öneririm. Çünkü bu tür konuları satırlarca konuştuk forumda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı