C# Programlama temelleri anlaşılmıyor

wasienn

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar şu C# form öğelerini bir türlü anlayamıyorum, if else, diziler, koleksiyonlar ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar şu C# form öğelerini bir türlü anlayamıyorum, if else, diziler, koleksiyonlar ne yapmam gerek?
Anlamadığın kısım nedir?
Genel olarak her alanda belirli sabitler vardır, ben malware alanındayım ona göre şöyle bakalım;

Benim işim bir RAT arayüzü yazmak diyelim, o zaman textbox ve butonlar ile çok işim oluyor bunlar üzerine yoğunlaşacağım.

Aynı şekilde, alanını belirtirsen yardımcı olayım.

Diziler çok güzel bir konudur. 2 boyutlu, 5 boyutlu, öğretmenler bunu 2D, 3D olarak anlatıyor ancak durum öyle değil. istersen 10 boyutlu dizi oluşturabilirsin. Dizileri şekil ile anlatıp sanki şekilmiş gibi kafada canlandırılmasını sağlamak bilmiyorum ne kadar doğru. Diziler sadece "IP = veri"(10 boyutlu dizi de IP çok daha karmaşık olacaktır) şeklinde çalışır.

YouTube'da Murat yücedağ var son C# eğitim kampındaki videolara bak. Web tasarım ağırlıklı anlatıyor ama mantık değişmez.

Kardeşim ChatGPT kullan aklına takılan her şeyi sor. Niye böyle yaptın bu nereden geldi tarzı. İf elsede anlaşılmayacak bir şey yok aslında. Neden kullandığını anlamadıgın için kafan karısıyordur. Dediğimi uygula.

En basit ve en temel programlama diyebiliriz. Ya öğreten doğru şekilde anlatamıyor ya da sen doğru dinlemiyorsun. if else için örnek: if bildiğin gibi eğer demek. else ise değilse gibi bir anlamda.
Kod:
Eğer (şuan evdeysem) // if ()
        Evde yemek yapabilirim; (Koşul sağlandığında)
Eğer evde değilsem ve (Başkasının evindeysem) // else if ()
        Başkasının evinde yemek yapabilirim; (Koşul sağlandığında)
Eğer başkasının evinde de kendi evimde de değilsem else
        Aç kalırım; (Koşul sağlandığında)
C#:
bool AhmedEveGeldi = true, AyseEveGeldi, AliEveGeldi;

if (AhmedEveGeldi) // Sadece Bool kalırsa == True anlamı taşır yani if (AhmedEveGeldi == true)
    MessageBox.Show("Ahmed eve geldi!");
else // AhmedEveGeldi == false
    MessageBox.Show("Ahmed eve gelmedi!");

if (!AyseEveGeldi) // ! Değil anlamına geliyor yani == false
    MessageBox.Show("Ayşe eve gelmedi!");
else if (!AliEveGeldi)
    MessageBox.Show("Ayşe eve geldi ama Ali eve gelmedi!");
else
    MessageBox.Show("Ayşe de ali de evde!");

"Koşullar sağlanmadığında" Daha doğru olmaz mı hocam sizce? Else komutu için.
Evet doğru. Yani orda aslında kod kısmında koşul sağlandığında demek istedim.
Yani şöyle:
C#:
if (şart yani koşul)
{
     // Koşul sağlandığında
}
ilk koşul sağlanmadı
else if (başka koşul)
{
    // 2. koşul sağlandığında
}
else
{
     //  hiçbir koşul sağlanmadığında
}
Koşullar sağlanmadığında derseniz daha doğru olur haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…