Dostlar şu C# form öğelerini bir türlü anlayamıyorum, if else, diziler, koleksiyonlar ne yapmam gerek?
Anlamadığın kısım nedir?Dostlar şu C# form öğelerini bir türlü anlayamıyorum, if else, diziler, koleksiyonlar ne yapmam gerek?
En basit ve en temel programlama diyebiliriz. Ya öğreten doğru şekilde anlatamıyor ya da sen doğru dinlemiyorsun. if else için örnek: if bildiğin gibi eğer demek. else ise değilse gibi bir anlamda.Dostlar şu C# form öğelerini bir türlü anlayamıyorum, if else, diziler, koleksiyonlar ne yapmam gerek?
Eğer (şuan evdeysem) // if ()
Evde yemek yapabilirim; (Koşul sağlandığında)
Eğer evde değilsem ve (Başkasının evindeysem) // else if ()
Başkasının evinde yemek yapabilirim; (Koşul sağlandığında)
Eğer başkasının evinde de kendi evimde de değilsem else
Aç kalırım; (Koşul sağlandığında)
bool AhmedEveGeldi = true, AyseEveGeldi, AliEveGeldi;
if (AhmedEveGeldi) // Sadece Bool kalırsa == True anlamı taşır yani if (AhmedEveGeldi == true)
MessageBox.Show("Ahmed eve geldi!");
else // AhmedEveGeldi == false
MessageBox.Show("Ahmed eve gelmedi!");
if (!AyseEveGeldi) // ! Değil anlamına geliyor yani == false
MessageBox.Show("Ayşe eve gelmedi!");
else if (!AliEveGeldi)
MessageBox.Show("Ayşe eve geldi ama Ali eve gelmedi!");
else
MessageBox.Show("Ayşe de ali de evde!");
"Koşullar sağlanmadığında" Daha doğru olmaz mı hocam sizce? Else komutu için.Eğer başkasının evinde de kendi evimde de değilsem else Aç kalırım; (Koşul sağlandığında)
Evet doğru. Yani orda aslında kod kısmında koşul sağlandığında demek istedim."Koşullar sağlanmadığında" Daha doğru olmaz mı hocam sizce? Else komutu için.
if (şart yani koşul)
{
// Koşul sağlandığında
}
ilk koşul sağlanmadı
else if (başka koşul)
{
// 2. koşul sağlandığında
}
else
{
// hiçbir koşul sağlanmadığında
}
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.