Programlamada nasıl bir sırayla ilerlenmeli?

Sorucu987

Picopat
Arkayüz yazılım geliştirmeciyim. 1. sınıfım şu ana kadar HTML, CSS, Java ve Python temel düzeyde biraz baktım sizce, bu sıralama iyi mi ve eğitim kaynağı için sadece YouTube yeterli midir?

Backend tarafına yoğunlaşacaksan Java'ya veya C#'a biraz daha odaklanmanı tavsiye ederim. Ayrıca eğitimleri izleyip uygulaman başlangıç için uygun olsa da eğitimlerin dışına çıkıp projeler yapman ve bu süreçte bir takım yapıları öğrenmen gerekiyor. Örnek veriyorum monolitik mimari, mikroservis mimarisi, tasarım desenleri gibi konulara da odaklanman lazım temel programlama bilgisinden sonra.

Bu yol haritasını inceleyebilirsin.

Son düzenleme:
Hocam sıralama gayet iyi, devletin verdiği ücretsiz bir kurs var. Online olarak bitirdiğinizde sertifika veriyorlar. Hem öğrenmiş olursunuz hem de iş hayatında iki adım önde başlamış olursunuz. https://www.btkakademi.gov.tr

Dil siralamasi bir sey degil, zaten bir kac gunde Python ogrenirsin.
DB, Networking, Distributed Computing vs ogrenmen gerekiyor.

Backend yazacagin zaman sana istegi nasil isleyecegini, nasil yuku dagitacagini, nasil concurrency saglayacagini, nasil saklayacagini, sonucu nasil transform edecegini bilmen gerekiyor kabaca.

Bunlari yaparken kullanacagin teknolojileri ogrenmek mesele degil temelini bilirsen. Distributed Cache mantigini bildikten sonra ister Redis ogrenirsin ister Hazelcast ister Coherence.

Backend tarafına yoğunlaşacaksan Java'ya veya C#'a biraz daha odaklanmanı tavsiye ederim. Ayrıca eğitimleri izleyip uygulaman başlangıç için uygun olsa da eğitimlerin dışına çıkıp projeler yapman ve bu süreçte bir takım yapıları öğrenmen gerekiyor. Örnek veriyorum monolitik mimari, mikroservis mimarisi, tasarım desenleri gibi konulara da odaklanman lazım temel programlama bilgisinden sonra.

Bu yol haritasını inceleyebilirsin.

Araştıracağım teşekkürler.

Hocam sıralama gayet iyi, devletin verdiği ücretsiz bir kurs var. Online olarak bitirdiğinizde sertifika veriyorlar. Hem öğrenmiş olursunuz hem de iş hayatında iki adım önde başlamış olursunuz. https://www.btkakademi.gov.tr

Nasıl bitirmek çok video var kaç tanesi?

Dil siralamasi bir şey degil, zaten birkaç gunde Python ogrenirsin.
dB, networking, distributed computing vs ogrenmen gerekiyor.

Backend yazacagin zaman sana istegi nasıl isleyecegini, nasıl yuku dagitacagini, nasıl concurrency saglayacagini, nasıl saklayacagini, sonucu nasıl transform edecegini bilmen gerekiyor kabaca.

Bunlari yaparken kullanacagin teknolojileri ogrenmek mesele degil temelini bilirsen. Distributed cache mantigini bildikten sonra ister redis ogrenirsin ister hazelcast ister coherence.

Bunların hiçbirini bilmiyorum araştıracağım başka öğrenmem gereken varsa söyleyebilirsin teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı