Programlamaya başlangıç dili önerisi

Falsent

Hectopat
Daha fazla  
Orta derece PHP hariç web programlama biliyorum HTML, CSS orta derece diyelim onun haricinde bir sürü dil var JAVA, JAVASCRİPT, PHYTON, C, C#, C++ vs vs ben phyton düşünüyorum hem basit hem ileriye dönük olur diye sizin de önerinizi almak istiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
İleriye yönelik ne yapmak istediğine göre cevap değişir.

Amac yoksa dil de olmuyor, Embedded var, Web var vs. cok farkli alanlar var.

Amac ve kullanımdan bağımsız şunu söylemek isterim.

C kullanmanın söyle bir avantajı var ileride; sıralama burada C# veya C++'a nazaran cok çok daha fazla hataya sebep olduğundan kod yazacak kişiye düzen alışkanlığı getiriyor. Ama bir hayli vakit kaybıdır da bazıları için, tercih meselesi.

Hataya sebep olmak degil de temelini anliyorsunuz isin, tabii ki hatalar da aliyorsunuz ancak belki yanlis olarak C = hatalar gibi anlayablir insanlar.

Hangisiyle başladığın fark etmez. Zaten başladığın dili ileride sevmezsen değiştirirsin. Zor olmaz. Çünkü mesele öğrenmeyi öğrenmek.
Teknolojiyle evlenmeyin.

Hangisiyle başladığın fark etmez. Zaten başladığın dili ileride sevmezsen değiştirirsin. Zor olmaz. Çünkü mesele öğrenmeyi öğrenmek.
Teknolojiyle evlenmeyin.
Sasirtici, ben simdi web ogrenmek istedigim icin Assembly ile mi baslamaliyim? Embedded ogrenmek icin JS mi ogrenmeliyim? Amacima gore baslamam benim sikilmamami saglamaz mi?

Fark etmez derken? Temeli kötü olan bina sağlam durur mu?
Hocam mesele öğrenmeyi öğrenmek. Ha PHP ile başlasın ha Python. Fark etmez fazla.

Sasirtici, ben simdi web ogrenmek istedigim icin Assembly ile mi baslamaliyim? Embedded ogrenmek icin JS mi ogrenmeliyim? Amacima gore baslamam benim sikilmamami saglamaz mi?
Belli bir amacı yoksa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…