Programlamaya başlangıç dili önerisi

Yok yani. İlla web ya da gömülü sistemlerde ilerleyeceğim demiyor mesela. Tam emin değil.
O yuzden sormusuz ya?
1658667370022.png

Ben de zaten tam emin değil dedim ya. Emin değilse? Belki veri bilimi daha hoşuna gidecek ama bilmiyor. Yani kendini keşfetmesi lazım. Ünide olsa adam dersine girecek hangisine ilgisi varsa belli olacak.

Web ayrı bir konu gömülü sistemler ayrı. İllaki birini seçecek ki o alandan ilerleyecek. Tam emin olamama nasıl oluyor?
Şöyle diyeyim. Alanını belirleyip ona göre ilerlerse faydası yok değil.
Ama herhangi bir programlama dili ile başlasa, sökse.
Mesela low level programlama zahmetli. Programlamayı söktü. Deneyimledi low level programlamayi. Vazgeçti sonra.
Dil değiştirmesi zaten çok uzun sürmez.

Forumda buldum bunu.
"Öncesinde ne bildiğiniz çok önemli. C++'dan önce zehir gibi C#, Java yazabilen adam 2 hafta içinde üst düzeye gelebilir. Sıfırdan başlayan birisi için ise 1-2 yıl bile sürebilir. C++ zor ve güçlü bir dildir. Her babayiğit'in harcı değildir."

Web ayrı bir konu gömülü sistemler ayrı. İllaki birini seçecek ki o alandan ilerleyecek. Tam emin olamama nasıl oluyor?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
El Kalem arkadaşa katılıyorum. Ünileri düşünün. Oraya tonla insan geliyor. Sizce herkes ne istediğini biliyor mu? İllaki tecrübeli insanlar var ama tecrübesiz insanlar daha çok. Programlama, sektör, alanlar hakkında bilgileri yok.
Bu insanlara ne diyeceksiniz üni de? Hangi alana ilgilisin diyip ayırmak mı? Hayır. Üninin yaptığı şey öğrenmeyi, araştırmayı öğretmek. Ki üninin mantığı altyapıyı kurmak. Onun üzerine ne inşa edeceğiniz sizin sorununuz.

Bu tür soru soran insanlarda benim gözümde sektör hakkında bilgisi olmayan insanlar. Bu yüzden benim tavsiyem ünilerin açık kaynaklarına göz atmalısınız.
Kendi ünimi sevmesem de yinede link bırakayım.

Ben C ile başladım. Ama dilden ziyade algoritma temelin sağlam olmalı.
Üni -> üniversite

El Kalem arkadaşa katılıyorum. Ünileri düşünün. Oraya tonla insan geliyor. Sizce herkes ne istediğini biliyor mu? İllaki tecrübeli insanlar var ama tecrübesiz insanlar daha çok. Programlama, sektör, alanlar hakkında bilgileri yok.
Bu insanlara ne diyeceksiniz üni de? Hangi alana ilgilisin diyip ayırmak mı? Hayır. Üninin yaptığı şey öğrenmeyi, araştırmayı öğretmek. Ki üninin mantığı altyapıyı kurmak. Onun üzerine ne inşa edeceğiniz sizin sorununuz.

Bu tür soru soran insanlarda benim gözümde sektör hakkında bilgisi olmayan insanlar. Bu yüzden benim tavsiyem ünilerin açık kaynaklarına göz atmalısınız.
Kendi ünimi sevmesem de yinede link bırakayım.

Ben C ile başladım. Ama dilden ziyade algoritma temelin sağlam olmalı.
Üni -> üniversite
Evet hocam. Mesela ABD'deydi herhalde. İlk sene her alandan ders alıyorsun. Sonra istersen alanında devam ediyorsun. İstersen de alanını değiştiriyorsun. İnsanlar kendilerini keşfediyor.
Attığım videoda da hangisiyle başladığının çok da önemli olmadığını söylüyor.

Ben zaten bu tip bilgilere attığım videodaki gibi hocaları dinleyerek, üni mezunlarını dinleyerek öğreniyorum. Kendim uydurmuyorum. İşin ehlinden öğreniyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı