Programlamaya başlangıç

Nvdia HD6850

Decapat
Katılım
28 Ocak 2022
Mesajlar
468
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. 10 sınıf bilişim bölümü okuyorum ve öğrendiklerimi yetersiz bulup olabildiğince erken programlamayı iyi öğrenmek istiyorum.

Amaçlarım:
- Oyun tasarlamak (en büyük amacım/hedefim)
- Başka cihazlara çeşitli yollarla erişip yönetebilmek.
- Direksiyon seti vb cihazlar yapmak.
- Çeşitli program dillerini öğrenmek.

Saydığım bu şeyleri zaman geç olmadan erkenden öğrenmek ve iyi bir yazılımcı olmak istiyorum.
Ne yapıp nelerden başlamalıyım sizce?
 
En geniş kaynak olarak Youtube ve Udemy öneriyorum. Eğer orta-iyi düzeyde İngilizce bilmiyorsan bir sorun yaşadığında veya kodlama yaparken vesaire yardım gerektiğinde sonuca ulaşman normalden daha uzun sürebilir çünkü Türkçe kaynaktan ziyade İngilizce kaynaklar arasında araştırma yapman gerekecek.
 
-Oyun tasarımı diyince biraz bana geniş geldi ama klasik tavsiyeyi gene de söyleyeyim. Blender ile modelleme ve animasyon yapabilirsin. Yaptığın modelleri de Unity oyun motoruna import edip oyunlarını geliştirebilirsin. Eğer ben tatmin olmam diyorsan başka oyun motorlarını inceleyebilirsin. Grafiği çok yüksek olan oyunlar bildiğim kadarıyla genelde Unreal Engine ile yapılıyor. Ayrıca gene bildiğim kadarıyla piyasadaki profesyonel kesim Blender'dan ziyade Maya kullanıyor.
-Başka cihazlara erişmek için basitçe TeamViewer vb. programlar kullanabilirsin. Eğer kastettiğin şey siber güvenlikse o zaman geçmişte yapılmış trojanların mantığını araştırıp anlaman gerekiyor. Ayrıca erişmek istediğin cihazın işletim sisteminin çalışma şeklini araştırman gerekiyor.
-Direksiyon seti vb. cihazlar nasıl yapılır bir bilgim yok üzgünüm.
-Cihaz geliştireceğim dediğin için Python dilini önermekten çekiniyorum çünkü belki yapacağın cihazda kodlama kullanacak olup cihazının yazılım tarafının daha hızlı çalışmasını istiyorsundur. Bu tamamen nasıl cihazlar geliştirmeyi hayal ettiğine bağlı. Gene de yeni başlayacağın için Python dilini tavsiye etmek istiyorum. Çünkü programlama dilleri birbirlerine benzediği için Python'dan edindiğin tecrübeyle diğer programlama dillerine daha rahat geçiş yapabilirsin. Direkt sana bodoslama "C öğrenebilirsin şu durumlar için..." diye anlatmak istemiyorum. Ve en önemlisi ingilizcen en azından B2 seviyesi civarlarında olmalı. Aksi taktirde araştırmalarında sadece türkçe kaynaklara bakarsan hele ki cihaz geliştirme hayalinde varken çok yetersizlik çekersin. Araştırmalarını ingilizce yapmalısın.

Aklıma gelenleri anlattım ve cevabımın yetersizliğini biliyorsun. Haliyle bir an önce araştırmalarında ingilizce kaynaklara yönel.
 

Geri
Yukarı