Programlamaya hangi dil ile başlanır?

İşte bir Python falan düşünüyorum ama aklıma proje fikri gelmiyor.

Hocam bunların hepsini ingilizceniz yeterli seviyede diye tahmin ederek söylüyorum bütün yazılımın asıl temeli ingilizcedir. Ayrıyeten yapay zeka, web sitesi yapımı veya oyun yapımı gibi farklı alanlardan hangisine yönelme durumundaysanız ona göre bir yol çizin derim önceliğiniz bu alanı belirlemek olsun bana kalırsa.

Neye ilgi duyuyorsan o alandaki dilleri öğrenmelisin. Web programlamayda HTML CSS veya PHP vb. oyun geliştiriciliğiyde Python veya C#. Sana kalmış.

Bir oyun gelirtirmek istiyorum ama bana bunu öğretecek birisi lazım YouTube'dan yararlandığınız birileri varsa bende öğrenmek isterim.

Oyun geliştirmek istiyorsanız Python nasıl düşündünüz anlamadım? Araştırmadıysanız hiç ben söyleyeyim, Unity ile veya Unreal Engine motorlarını kullanarak artı olarak C++(Unreal için bir alternatif) veya C#(Unity için gerekli) öğrenmeniz lazım. Python ile güzel oyunlar yapamazsınız.

Python mantığı anlaman dışında pek bir işine yaramayacaktır çünkü çok amatörce görülüyor sektörde. C# falan ile başla direk.

Böyle bir işaretleme yapmak mantıksız hatta dosdoğru ben bir dil öğreneceğim demek programlama öğrenmenize engel olur ya da yavaşlatır. Senelerdir bu işi yapıyorum ve etrafımdaki insanlar bazı forumlardaki insanlar gibi 2, 3 Udemy kursu izleyip veri tabanı üzerinden veri çeken programlar yapıp tavsiye verenlerden değil kime baktıysam kendi kafasındaki hayali gerçekleştirmeye çalışırken öğreniyor bunu ilk söyleyen ben değilim aslında bununla ilgili bir sürü içerik var webde yani sana tavsiyem kafandan bir proje oluştur sonra bunu nasıl yaparım gibi kendi kendine sorular sorarken araştırmalarda bulduğun bilgiler ile programlamayı öğrenmiş olacaksın.

Python mantığı anlaman dışında pek bir işine yaramayacaktır çünkü çok amatörce görülüyor sektörde. C# falan ile başla direk.

Hocam bunu diyen biri hiçbir şey bilmiyordur. Ne demek Python amatörce görünüyor. Bir database ile uğraşıyorsanız Python kullanılıyor ilk olarak veya birçok şeyi daha pratik bir şekilde kodlayabiliyorsunuz.

Çok doğru aslında. Ben de hocanın verdiği konsol tabanlı Yoğunluk,Kütle,Hacim hesaplama programları yaparak buralara geldim. Wolf Downloader by Wolf Programming

Sonunda böyle bir program geliştirdim. Şimdi Web Geliştirmeyle ilgileniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…