Programlamaya hangi dil ile başlanır?

Programlama hakkında hiçbir şey bildiğin yok dostum.

Web Geliştirmede hayat kurtarıcı. Gidipte saatlerce JS öğrenmek yerine Python Django öğreniyorsun hayatın mahvolmuyor .d

Başlangıç programlama dili önerisi kadar saçma bir şey yoktur. Başlangıç olarak önereceğiniz bir dilin syntax yapısını beğenmeyen arkadaş başlamadan işe son verir. Mesela ben HTML-CSS yapılarıyla başlamıştım ve bana o sevdirmişti. Eğer biri bana PHP yaz deseydi emin olun yazılımcı olmazdım. Çünkü kendimi bildim bileli PHP'den nefret ederim. O yüzden soru saçma arkadaşım. Aç bak hepsine az az dili değil programlamayı öğren.

Programlama hakkında hiçbir şey bildiğin yok dostum.
Neden? Kötü bir şey mi yazdım? Hoca önerisi yaptım bundan nasıl böyle bir sonuç çıkardın anlamıyorum.

Pythonla böyle bir uygulama yapan birisinin nasıl ilgisi yok bende anlamadım.

Katılıyorum hocam. Birazcık araştırsalar belki de bu işin kendilerine göre olmadığına karar verecekler.

Ne yapmak istediğine göre değişir, direkt şununla bununla başlamalısın demek doğru olmaz. Önce ne yapmak istediğine karar ver ki doğru bir şekilde yönlendirilebilesin.

Katılıyorum hocam. Birazcık araştırsalar belki de bu işin kendilerine göre olmadığına karar verecekler.
Ne yapmak istediğine göre değişir, direkt şununla bununla başlamalısın demek doğru olmaz. Önce ne yapmak istediğine karar ver ki doğru bir şekilde yönlendirilebilesin.
Sakin olun arkadaşlar. Daha hiç bir şey bilmiyor bir fikir bulmaya çalışalım arkadaşa. İş onlara göre falan değil demek biraz onur kırıcı. Önyargılı olmayın oyun geliştirmek istiyorum yazmış ona göre bir şeyler önerelim.

Ben bu arkadaş için konuşmadım hocam. Bu konuda hiçbir fikri olmayıp sadece popüler diye uğraşmak isteyenler hakkında konuştum.

sağolun hocam herkes bir ağızdan konuşuyor biryerden devam etmek isterken başa dönüyoruz, şimdi size biraz ne yapmak istediğimden bahsetmek istiyorum. İster 2D, İster 3D bir oyun geliştirmek istiyorum basit temelli bir Python oyunu yapmak istiyorum. Beni bu konu hakkında detaylı olarak bilgilendiriniz.

Dediğiniz kadar sıfır iseniz önce algoritma kurmayı öğrenmelisiniz. Programlamaya girişte de buna yer veriliyor ama bana göre sağlıkllı olan, önce algoritma mantığını öğrenmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…