Programlamaya hangi dil ile başlanır?

"İngilizcen ve matematiğin yoksa yazılıma başlama, yapamazsın." bırakın şu kelimeleri. Sen hata alırsan ilk olarak forumlar üzerinde araştırma yaparsın. Araştırmayıp cevap hazır gelsin diye koşa koşa stackoverflow' a koşacaksanız zaten hiç yapmayın. Sen yazılım istiyorsan hevesin varsa, zaten araştırırken, konuşmaya çalışırken İngilizceyi öğrenirsin. Kodlarken bir formül gerekiyor sen bunu araştırırsın öğrenirsin. En azından hocaların anlattıkları gibi ezbere olmaz iyi anlarsın ve ne işe yaradığını köküne kadar öğrenirsin. Her şey araştırmaktan geçiyor. Buraya boş boş "İngilizce yoksa yazılım yok, matematik yoksa yazılım yok." gibi şeyler yazarak milletin moralini bozmayın. Tanıdığım yazılımcı insanlar böyle bir gereksinim sunmuyor. "Yapmaya çalış projeler üret. Sadece heves varsa bir süre sonra bırakırsın." diyorlar. İngilizceyi zorunda kalarak öğrenmektense araştırarak ve konuşmaya çalışarak öğrenmek hazır İngilizceden çok daha iyi sonuç verir. Ana dili İngilizce olan ülkeye taşınıp çok düşük İngilizce seviyesi ile iletişim kurmaya çalışıp zamanla ustalaşmak gibi düşünün. Böyle her şeye ön koşul koymayın. Baktı beceriyor yapıyor gerisini o halleder bırakın. Sadece yardım edin. Kurduğunuz bu cümleler ile yardımcı olamazsınız.

Ön koşul var var var. En basitinden sen bir algoritma yazacağında matematik gerekiyor, bir takas algoritması olduğunu düşün önce kullanıcıdan bir fiyat alacak sonra o fiyatı koşullara göre operatörlerle şekillendirecek vs. vs. Yani en basit işlemde bile var.

İngilizce konusunda ise yeni teknolojilerde kaynak Türkçe kısıtlı ya da çok yalın.

Tamam ben bırakıyorum her şeyi gidip matematik derslerine başlayıp tüm matematiği sökeceğim ardından tüm ingilizceyi sökeceğim. Sonrasında yazılıma başlarken bir bakmışım yaşlanmışım çocuklarım olmuş.

Ya bu kadar abartma ingilizceyi temel seviye bilyorsan grammer yapısını sadece kelime kalıyor geriye. Matematikte ise git ilkokulda başla demiyorum zaten ilkokul matematiğin yoksa nasıl yaşıyorsun bu hayatta?

Kaç tane dil biliyorsun? Matematik olarak seviyen ne? İngilizcede seviyen ne? Boş boş konuşuyorsun vasıfsızca. Her konuda akşama kadar mesajını görüyorum sabahtan akşama kadar sosyaldesin. Lütfen artık bitsin şu tartışma hiç bir şey gerekmez. İhtiyacım olduğunda açarım DeepL den bakarım ingilizcede anlamazsam GPT ye sorarım her türlü şeyi anlarım ve öğrenirim. Yıllarca yazılıma başlamak için ön hazırlık yapmama gerek yok.

İşte anlamıyorsun daha kendin algoritma kuramıyorsun algoritmadan bahsediyorsun. Bir dil öğrenmek istedin. En basitinden print diye başladın. Syntax öğrendin. Proje yapacaksın. Takas diyelim. Formül gerekti. Sen aç Google' ı yaz. Formülü araştır bul. Ne işe yaradığını öğren. Projene uygula. Şimdi ezbere matematik mi daha iyi bu yöntem ile öğrenmek mi? İstedikten sonra hiç bir ön koşul gerekmez (okuma, yazma, toplama, çıkartma gibi koşullar hariç o kadar abartmayalım) ancak siz hâlâ ön koşul var var var diyorsunuz.

Ya bu kadar abartma ingilizceyi temel seviye bilyorsan grammer yapısını sadece kelime kalıyor geriye. Matematikte ise git ilkokulda başla demiyorum zaten ilkokul matematiğin yoksa nasıl yaşıyorsun bu hayatta?
Zaten türkiyede ki ilkokula gitmiş herkes biliyor. İngilizcede ingilizce. Adam daha yeni başlıyor bir dur ya. Hangi yazılım dilinden başlayım diyor sen gidip İngilizceden başla matematik öğren diyorsun. Belki de senden iyi matematik ve ingilizce biliyor nereden biliyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…