Programlamaya nasıl başlamalıyım (?)

Reis gördüğüm en güzel yazılardan biri.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim fakat bu konuyu kendim için açmadım. Son zamanların özeti bu konu. Başlık bile farklı onlardan.

Arkadaşlar programlamaya nereden başlayabilirim? Bu konu zaten 150 kere açıldı farkındayım ama ben ilgi hastası bir birey olduğum için gelip size sormak istedim.

Ne? Yoksa bana zaten milyonlarca kaynak olduğunu ve Google'da aratmamı mı söylüyorsunuz? Hayır arkadaşlar o zaman nasıl ilgi bulabilirim, herkesin programlamaya başladığımı duyması gerek.

Konu açanlarla dalga geçmiş, ciddiye alıp cevap verenler var.

Kesinlikle bu durum programlamaya başlamak isteyen kişilerde mevcut. "Ya dostum ben de programlama yapıyorum, hack falan işte öyle ya" bu gibi cümleleri söyleyen kişileri gördüm.

Geçen gün sözle bir Full-Stack Dev. olduğunu iddia eden birisiyle görüştüm. Bildiği dilleri sorduğumda "PHP,JS" dedi. Bana bir web sitesi yapmasını istedim(test için). Sonrasından tamam yaparım ama 2 ay sürer dedi(istediğim site sadece front-end gerektiriyor ve one page). Sonrasında sordum HTML ve CSS biliyor musun? diye, bana "hayır" dedi.

İşin kısası bu işi yapmak isteyen veya yap(a)madığı halde yaptığını iddia edenler çoğunun tek derdi kendilerine programlamacı denmesini istemeleri. Düzgün bir şekilde bu işi yapmak isteyen zaten emek ve zaman veriyor bu işler için.

Yazıyı okurken bi an tansiyonum yükseldi ama sonra kinaye yaptığını anladım.

HTML, CSS'i n'apıcaksın arkadaşım, ben web sitelerimi x86 Assembly ile yazıyorum.

HTML, CSS'i n'apıcaksın arkadaşım, ben web sitelerimi x86 Assembly ile yazıyorum.
HTML, CSS kullanarak web sitesi yazanlar kendine programcıyım demesin(!)

Valla konuşurken gülmekten yarılmıştım zaten, piyasada bu tür kişiler çok fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…