Programlamaya nereden başlanmalı?

Egetemll

Centipat
Arkadaşlar 14 yaşındayım, kodlama programlamaya başlamak istiyorum. Nereden başlamalıyım, nasıl ilerlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi alana ilgin varsa ona göre programlama dilini seç ve önce yeteri kadar İngilizce yap. Yoksa makaleler falan oku hangisi ilgini çekiyorsa onunla ilgili seç. Gene ilgini bir şey çekmediyse başla birisinden. Bence C++ ile başla. Öğrenme düzeyiniz düşükse kolay bir dille de başlayabilirsiniz. Mesela Python.

Python en çok önerilen diller arasında. Yüksek seviye bir programlama dili. Ben herhangi bir programlama dilini tamamen bilmiyorum ancak C++'dan örnek bir koda bakınca Python'un daha kolay olduğunu anlarsın. Komutlar İngilizce'den direkt türetilmiş. Ancak bu kadar yüksek seviye olmasının dezavantajı sonucunda daha yavaş çalışır kodun. Python ile oyun yapamazsın mesela (dilin sınırlamalarını bilmiyorum, belki yapabilirsin ancak oyun çok yavaş çalışacak, istenen performansı alamayacaksın).
Ben de Python hevesiyle başladım ancak zor geldi. C++ deneyelim dedim ancak o daha zor. Ancak C++ işletim sistemlerinde, oyunlarda kullanılan seçkin ve hızlı çalışan bir dil. Öğrenmesi zor ama öğrenirsen iş imkanları daha iyi olabilir.
Python Türkçe kaynak: Python Programlama Dili — Python 3 için Türkçe Kılavuz

Python en çok önerilen diller arasında. Yüksek seviye bir programlama dili. Ben herhangi bir programlama dilini tamamen bilmiyorum ancak C++'dan örnek bir koda bakınca Python'un daha kolay olduğunu anlarsın. Komutlar İngilizce'den direkt türetilmiş. Ancak bu kadar yüksek seviye olmasının dezavantajı sonucunda daha yavaş çalışır kodun. Python ile oyun yapamazsın mesela (dilin sınırlamalarını bilmiyorum, belki yapabilirsin ancak oyun çok yavaş çalışacak, istenen performansı alamayacaksın).
Ben de Python hevesiyle başladım ancak zor geldi. C++ deneyelim dedim ancak o daha zor. Ancak C++ işletim sistemlerinde, oyunlarda kullanılan seçkin ve hızlı çalışan bir dil. Öğrenmesi zor ama öğrenirsen iş imkanları daha iyi olabilir.
Python Türkçe kaynak: Python Programlama Dili — Python 3 için Türkçe Kılavuz
Python daha kolay değil. Onun da zorlukları var. OOP kısmı karmaşıkmış.

Python daha kolay değil. Onun da zorlukları var. OOP kısmı karmaşıkmış.
Ben Python biliyorum diye bir şirkette işe girdiğinizde OOP kısmıyla da mı siz ilgileniyorsunuz? Tam bilgim yok ama başkası ilgilenir gibi geliyor bana. Ayrıca öğrenme bakımından C++'ya göre onlarca kat kolay olduğunu düşünüyorum, arkadaş C++ ile başlarsa bu yaştan direkt soğuyacaktır kodlamadan bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı