Cevabiniz icin tesekkur ederim. Bende World of Warcraft Ambience yada Skyrim Ambience music aciyorum boyle 3'er 2'ser saatlik videolar. Bitince mola veriyorum sonra devam ediyorum. Dediginiz seylere bakacagim hemen ama herne olursa olsun gun icersinde kod gormeden uyumuyorum en kotu iki uc tane challenge yapiyorum ders dinliyorum.Ne yazılımı yapacağın çok önemli, eğer algoritmik şeyler ile uğraşmayacaksan bir framework olmadan python öğrenmenin çok mantığı olduğunu düşünmüyorum. Kendine bir hedef koy, çok iyi mobil uygulama yapmak istiyorum dersen Flutter diye bir framework var inanılmaz kolay ve güzel. Bunun gibi bir sürü seçenek var ne yapmak istediğine karar vermen lazım önce. Ücretsiz bir şekilde Technopat Blog'da A'dan Z'ye Flutter'ı anlatmaya çalışacağım, ondan belki esinlenebilirsin.
Onun dışında oyun yapacağım diyorsan, Unity, GMS2 veya UE4 arasında seçim yapman bunların frameworkünü öğrenmen gerekiyor.
Ayriyetten aklına bir proje koy örnek veriyorum hesap makinesi uygulama yapıcağım de, internete python how to make calculator yaz ve çıkan şeyleri izleyerek kopyalamaya çalış. Sistemi oturtturduktan sonra gerisi iğne ipliği gibi sökülüyor.
Odaklanma konusuna gelirsek benim taktiği hep aynı Laptop'u alır yatağa uzanır en sevdiğim playlisti full seste açarım öyle işime bakarım. Herkesinki farklı olabilir ve 15 günde beginner olman gayet iyi bir ilerleme yavaş olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun.
Ingilizcem iyi Iki sene Amerikada Iki sene Ingiletere'de okudum sonra mal gibi askere gittim ama pisman degilim ya. Seve seve gittim koydular saygi nobetcisi olarak guzeldi. Bugun Guess Game yapiyordum takildim ingiltereden bir cocuk sagolsun Computer Science okuyormus geldi 1 saat bana anlatti. Burdan andimizi okuyaraktan yoluma devam ediyorum.Bence oyunları kaldırma motivasyonun azaldığında kafanı dağıtırsın. Bir de İngilizceniz var mı? Yazılımda ilerledikten bir süre sonra her şey iyi giderken baktım İngilizce öğrenmem gerekiyor ve çok fazla şeyde İngilizcemin yetersiz kalıyor olması bende şimdilik yazılım işini bıraktırdı. Eğer ilerlemende İngilizce sorun oluyorsa İngilizceyi geliştirip tekrar yazılıma dön(bence en mantıklısı bu).motivasyon falan senin bileceğin iş, zaten sporcuymuşsun azim, çalışma biliyorsun yani. Pes etmeyeceğinden emin, başarılar