Programlar kapalıyken yüksek işlemci kullanımı

Rivai

Megapat
Merhaba arkadaşlar, sorunum bilgisayarımın işlemci kullanımı. Hiçbir sömüren program olmamasına rağmen %100'de olması. CS:GO ve LOL dışında bir oyun oynayamaz oldum çünkü FPS yerlere düştü. Aşağıya fotoğrafı ve sistem özelliklerimi yazıyorum. Kafayı yemek üzereyim şu anda. Sorunun virüs vs. olduğunu da düşünmüyorum. Format attım ve Windows 8.1'den 10'a geçtim ama nafile.

İntel İ3 7100 GTX 1060 3GB

Edit: Fotoğrafta CS:GO'da lobideyim. Maça girince %4 kullanıma çıkıyor ve işlemci direkt %100'e yapışıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_27.png
    Screenshot_27.png
    27,5 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam resimde CPU'nun üstündeki tik yukardan aşağıya bu fotoğrafta ise aşağıdan yukarı herhangibir yanlışlık yok :(

Dosya Ekleri

• Screenshot_30.png
    Screenshot_30.png
    24,4 KB · Görüntüleme: 52
@xearhtain buyrun hocam ama normaliyle aynı :(
Başka bir işlemci denemek için işlemcimi 2 sene sonra ilk kez soketten çıkarmıştım o arada anakarta zarar veme durumum olmuş mudur çünkü o dönemden sonra sorun başladı sanırım ama işlemci pini yamulanlar ya şansa tekrar çalışıyor ya da tamamen bozuluyor benim durumumu yaşayanı görmedim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_31.png
    Screenshot_31.png
    22 KB · Görüntüleme: 42
@xearhtain buyrun hocam ama normaliyle aynı :(
Başka bir işlemci denemek için işlemcimi 2 sene sonra ilk kez soketten çıkarmıştım o arada anakarta zarar veme durumum olmuş mudur çünkü o dönemden sonra sorun başladı sanırım ama işlemci pini yamulanlar ya şansa tekrar çalışıyor ya da tamamen bozuluyor benim durumumu yaşayanı görmedim.
İşlemci / Anakartta bulunan tüm pinler kritik öneme sahip değildir. Çalışabilir ancak mavi ekran ve stabilite sorunları kaçınılmaz olacaktır.
Kendi anakartınızdan çıkarttığınız esnada pinlere zarar verdiyseniz sorun bundan kaynaklanıyor olabilir, daha önce başıma böyle bir şey gelmedi. Pinlerinizi kontrol edin. Eğer bir yamukluk var ise ve el beceriniz yatkın değil ise bir bilenden yardım isteyin.

İşlemci / Anakartta bulunan tüm pinler kritik öneme sahip değildir. Çalışabilir ancak mavi ekran ve stabilite sorunları kaçınılmaz olacaktır.
Kendi anakartınızdan çıkarttığınız esnada pinlere zarar verdiyseniz sorun bundan kaynaklanıyor olabilir, daha önce başıma böyle bir şey gelmedi. Pinlerinizi kontrol edin. Eğer bir yamukluk var ise ve el beceriniz yatkın değil ise bir bilenden yardım isteyin.
Hocam şimdi kasayı açıyorum pinlerin fotoğrafını atıp size danışayım.
Hocam büyüteç felan lazım herhalde bana göremiyorum
Neyse I3 7100 GTX 1060' a darboğaz yapıyordu benim için bahane oldu ama nasıl para biriktirceksem :( 4 senedir donanım konusunda ilgim büyük böyle bir sorun ne yaşadım ne de yaşayan gördüm.

Dosya Ekleri

• IMG_20200329_143412.jpg
    IMG_20200329_143412.jpg
    2,7 MB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı