Proje için Dolu Patch Panel mi Boş Patch Panel mi (keystone modüler)?

AtraxiyoN

Kilopat
Yer
Hatay
Daha fazla  
Meslek
BT - Donanım Sistemleri Uzmanı
1600 Metre kare 4 katlı bir askeri kamu binası bünyesinde her katta 2 ayrı sistem odası kurulumu yapacağım. Çok fazla data prizi ve patch panel karşılığı bulunmakta. Toplamda 1600+ civarı bir data prizi (Rj45 Keystone) bulunmakta. Sistem odasında ise bir standart için karar vermem gerekiyor.
Şimdi bu standart için 2 ayrı alternatif bulunmakta:
1- Modüler Patch Panel (Boş olarak gelir, her porta aynı data prizi gibi keystone kullanılır)
2- Standart Patch Panel (Dolu olarak gelir, kablolar tek bir parçaya işlenir)
Resimlerini ekleyeceğim.

Sizce hem zaman hem de kolaylık olması açısından hangisi sahada benim daha rahat çalışmamı sağlar fikirlerinizi almak isterim. Özellikle bahsini ettiğim bu kurulumda tecrübesi olan arkadaşların yorumları benim için çok önemli.

Dolu Patch Panel:

71mRqNFHlPL.jpg 6ba087da-e88b-4e1b-9bb7-c2249521e06c.png

Boş Patch Panel:
61r+JZroCcL.jpg 71p4Bq8kkmL.jpg

Öneri, görüş ve düşüncelerinizi bekliyorum.
İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
1600 metre kare 4 katlı bir askeri kamu binası bünyesinde her katta 2 ayrı sistem odası kurulumu yapacağım. Çok fazla data prizi ve patch panel karşılığı bulunmakta. Toplamda 1600+ civarı bir data prizi (RJ45 keystone) bulunmakta. Sistem odasında ise bir standart için karar vermem gerekiyor.
Şimdi bu standart için 2 ayrı alternatif bulunmakta:
1- modüler patch panel (boş olarak gelir, her porta aynı data prizi gibi keystone kullanılır)
2- standart patch panel (dolu olarak gelir, kablolar tek bir parçaya işlenir)
Resimlerini ekleyeceğim.

Sizce hem zaman hem de kolaylık olması açısından hangisi sahada benim daha rahat çalışmamı sağlar fikirlerinizi almak isterim. Özellikle bahsini ettiğim bu kurulumda tecrübesi olan arkadaşların yorumları benim için çok önemli.

Dolu patch panel:

Eki Görüntüle 2674258Eki Görüntüle 2674264

Boş patch panel:
Eki Görüntüle 2674262 Eki Görüntüle 2674263

Öneri, görüş ve düşüncelerinizi bekliyorum.
İyi sosyaller.

İlk seçenek daha mantıklı port arızası durumunda sadece arızalı keystonu değiştirirsin diğerinde bütün panel çöp oluyor hem daha hızlı işi bitirirsin hem de daha rahat çalışırsın.

İlk seçenek daha mantıklı port arızası durumunda sadece arızalı keystonu değiştirirsin diğerinde bütün panel çöp oluyor hem daha hızlı işi bitirirsin hem de daha rahat çalışırsın.
Cevabınız için teşekkür ederim bende açıkcası 1. seçenekten yanayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı