Proje odevi için robotik kol nasıl yapılır?

Devrimdas

Centipat
Daha fazla  
Mekatronik ön lisans ogrencısı olup mıkrodenetleyıcıler dersımiz ıcın hocamız bızden gruplar halınde proje yapmamızı ıstedı. Bız de grup olarak ayrıstırıcı robotık kol yapmaya karar verdik ama nasıl olacagı hakkında en ufak bılgımız yok. Birkaç bılgı verırsenız guzel ollur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kol için fikir verebilirim ama eli bilmiyorum. Servo motorlar var. Kısaca açıklamak gerekirse türüne göre 180° veya 360° senin isteğine göre çalışan motor türü. Kol 2 parça ise en kök yani omuz için iki (+ şeklinde) dirsek için 1 tane bilek için bir tane olsa. Bunları da PWM sinyalleri ile kontrol edersiniz. El hakkında fikrim yok ama belki 10 parmak için 10 servo kullanırsın ama nasıl sığacak bilmiyorum :(

Kol için fikir verebilirim ama eli bilmiyorum. Servo motorlar var. Kısaca açıklamak gerekirse türüne göre 180° veya 360° senin isteğine göre çalışan motor türü. Kol 2 parça ise en kök yani omuz için iki (+ şeklinde) dirsek için 1 tane bilek için bir tane olsa. Bunları da PWM sinyalleri ile kontrol edersiniz. El hakkında fikrim yok ama belki 10 parmak için 10 servo kullanırsın ama nasıl sığacak bilmiyorum :(

Dusuncen ıçın sağ ol bir tane ınternette bulup basladık bıle

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı