1. İlk sahnede kesilmiş sahneler olduğunu öğrenmiştim bir videoda. Mühendislerden birisi kara likid içerek kendini feda ediyormuş orada. Bu feda etme ile yaşamı başlatmak içinmiş. Bu olayın geçtiği zaman ve yer filmde belirtilmedi hiç. Tam olarak anlatılmak isteneni ben de bilmiyorum. Kesilmiş sahneler ise şu videoda:
2. David bir android. Ne programlandıysa onu yapması gerek fakat bir insan gibi hareket ediyor. Covenant'ta Daniels'ı dudağından öpmeye çalışması gibi. Yaratılışa inandığını söylemişti son filmde, kendisi doğal bir varlık olmadığı için de yaratığa hayranlıkla bakıyor. Seride diğer androidlerde de bunun gibi bir doğallığa hayranlık durumu var. Bundan ötürü de yaratıkların çoğalmasını istiyor sanırım David. Bunun için de bir canlı gerek, onun için de insanı kullanıyor. Shaw'ı seviyor fakat onu yaratıkların çoğalması uğruna feda etti, tıpkı Dr. Holloway gibi.
3. Bu sorunun cevabını ben de bilmiyorum. O sahnede bayağı şaşırmıştım. Yumurtaya değil, yumurtanın içindeki facehugger embriyosuna şaşırmıştım. Bunun cevabını belki bir sonraki alien filminde görebiliriz.
4. Elizabeth Shaw, David'in yaptığı biyolojik deneylere kurban gitmişti. David gezegende geçirdiği 10 yıl boyunca bunlarla uğraşmış, farklı canlıları da kullanmıştı. Shaw'ın ölümünü ise Covenant'ta Walter'ın, Shaw'ın gövdesi parçalanmış cesedine baktığı sahnede görmüştüm. Bir de film vizyona girmeden önce yayınlanan prologue videosu var. Shaw'ın David ile gemide olduğunu gösteriyor.
5. Yaratığın gelişmesi için bir canlıya ihtiyacı var. Bu canlı insandan başka şeyler de olabilir. Üçüncü filmde bir öküzden çıkmıştı mesela alien. Başka videolarda köpekten çıktığı da var. İlk filmde (Alien - 1979) senaristler yaratığın gemiye nasıl gireceği konusunda düşündükten sonra yaratığın, vücuda lavra olarak yerleşip girmesine karar vermişler. Ondan sonra da diğer filmlerde de bu şekilde devam etmiş.
Alien Efsanesi: Bir yaratık var bende benden içeri! - Tersninja.com
6. Bunu ben de merak ediyorum doğrusu. David olduğunu söyleyenler de var ama bu imkansız. Prometheus'un başlarında ekip mühendislerin gemisine indiğinde, patojenlerin bulunduğu odanın önünde bir mühendis cesedi bulunuyor ve cesedin yaklaşık 2000 yıldır ölü olduğu söyleniyor filmde. Yine geminin başka noktalarında ölü mühendisler var ve bu bedenlerin içeriden patlamış gibi olduğunu söylüyor Millburn ve Fifield. Ölü ve göğsü yarılmış bir şeyin içinden alien çıkmış demektir. David ise Peter Weyland tarafından yaratıldı. Peter Weyland'ı Prometheus'ta yaşlı olarak görüyoruz fakat 2000 yaşında değil. Yani yaratığı kimin yarattığı konusu filmdeki cevaplanmayan başka bir soru. Bana mühendisler yaratmış gibi geliyor.
7. Bağlantıdan kasıt nedir? Anlayamadım bunu.