Prosessör vs Pedal

Kesinlikle prosesör kullanmanı tavsiye etmem sesleri çok dijitalleştiriyor.Analog setup kurmalısın bütçe konusuna gelince kesinlikle ikinci el almanı tavsiye ederim çünkü sağlam ürünleri çok ucuza getirme şansın var ayrıca setup kurmak kolay değildir piyasada binlerce pedal çeşidi var sen istediğin sesi buluncaya kadar binlerce lira harcamak zorunda kalabilirsin eğer detaylı konuşmak istersen mesaj at.

Ben ilk amfi mi alayım pedal mı? Başlangıç için amfim var ama pedalla ne kadar işime yarar bilmiyorum alabilirsem 500-600 tlye bir amfi alabilirim bir süre sonrada pedal alırım diye düşünüyorum hangisi mantıklı?

Pedal işi biraz masraflı bir iş. Eğer yeni başlıyorsan veya keyfi olarak bu işi yapıyorsan birden çok modelleme ile presessör işini görür. Eğer ki akustik kabinde kayıt alıp akustik kayıt yapıyorum bu işi ciddiye alırım diyorsan zaten bu soruyu sormazdın :)

Prosessörün mü sesi iyidir, pedalın mı?
Fiyatlı olsada uzun süre kullanacağım ve alacaksam bari adam gibi olsun.

Ben ilk amfi mi alayım pedal mı? Başlangıç için amfim var ama pedalla ne kadar işime yarar bilmiyorum alabilirsem 500-600 tlye bir amfi alabilirim bir süre sonrada pedal alırım diye düşünüyorum hangisi mantıklı?
Normalde sıralama gitar-amfi-setup diye gider fakat sadece 1 adet pedal almayı düşünüyorsan kesinlikle amfinin drive tonundan kaliteli olacağını söyleyebilirim.Birde iyice ilerletmek istiyorsan amfiye ayıracağın bütçeyi arttırmalısın

Prosessörün mü sesi iyidir, pedalın mı?
Fiyatlı olsada uzun süre kullanacağım ve alacaksam bari adam gibi olsun.
Modelleriyle değişmekle birlikte genel olarak pedalın ses tonları daha kaliteli ama prosesörde tüm sesleri alabilirsin bununla birlikte pedal setupına kıyasla çok daha ucuz olacaktır daha yeni başlamışsan bir distortion pedalı işini görür ve setup dizmek sabır işidir herkesin zevki farklı olduğundan istediğin tonu elde etmek zordur sürekli alıp satıp denemen gerekli.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı