Proskit MT-1236 multimetre alınır mı?

FurkanVural525

Centipat
Daha fazla  
Selanmlar birkaç gün önce Hepsiburada üzerinden 590 TL'ye proskit MT-1236 true rms multimetre aldım. Almamın sebebi PS4 kollarında değer analog kısmında doğru değer almak için. Sizce aldığım ölçü aleti nasıl alınır mı bu multimetre? Benden daha iyi bilen arkadaşlar doğru değer verir mi vermez mi? Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
A. selam. Evet, en doğru olan ölçüm değerleri alınabilir. En doğru ölçüm için uygun özellikte olanını seçebilmişsiniz. Çünkü multimetreniz True RMS ve Auto Range özelliğindedir. Ayni markanın Proskit MT-1710 serisini ben de kullanıyorum, ölçüm değerleri çok doğru alınıp (True RMS olduğu için) ölçüm güvenilirliği konusunda oldukça iyi multimetredir.

Elbette ki UNI-T markasını ayni multimetre için tercih edebilseniz çok daha iyisi olurdu. Ancak Proskit markası da orta kalitede ve ölçümlerde oldukça güvenilir bir markadır. Çünkü çok uzun zamandır MT-1710 serisini bozulmadan kullanıyorum.

Kullanma kılavuzunu (kitapçığını) sonuna kadar dikkatle okumadan bu cihazı kullanmayın. Bu kural aslında yeni satın alınmış tüm cihaz ve makinelerin ilk çalıştırılması işleminde geçerlidir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
A. selam. Evet, en doğru olan ölçüm değerleri alınabilir. En doğru ölçüm için uygun özellikte olanını seçebilmişsiniz. Çünkü multimetreniz True RMS ve Auto Range özelliğindedir. Ayni markanın Proskit MT-1710 serisini ben de kullanıyorum, ölçüm değerleri çok doğru alınıp (True RMS olduğu için) ölçüm güvenilirliği konusunda oldukça iyi multimetredir.

Elbette ki UNI-T markasını ayni multimetre için tercih edebilseniz çok daha iyisi olurdu. Ancak Proskit markası da orta kalitede ve ölçümlerde oldukça güvenilir bir markadır. Çünkü çok uzun zamandır MT-1710 serisini bozulmadan kullanıyorum.

Kullanma kılavuzunu (kitapçığını) sonuna kadar dikkatle okumadan bu cihazı kullanmayın. Bu kural aslında yeni satın alınmış tüm cihaz ve makinelerin ilk çalıştırılması işleminde geçerlidir. Kolay gelsin.
Anladım çok teşekkür ederim pe ki ben ölçü aletine şarj soketi yapıcağım 4.5 V'a 5V verirsek yarım voltaj herhangi zarar verir mi?

Sorunuzu tam anlayamadım; şarj soketinden bahsederken multimetrenin içindeki şarjlı pili için mi (bazı 9 voltluk piller yeniden şarj cihazı soketinde şarj ediliyor) şarj soketi olarak bunu mu kastediyorsunuz, bundan bahsediyorsanız multimetrenin 9 voltluk pili çok uzun zaman bitmeden dayanıyor, onun içindeki pilin harici olarak pil şarj soketindeki şarjından bahsediyorsanız eğer buna pek gerek yoktur. Kolay gelsin.

Örneğin nikel kadmiyum şarjlı pillerin şarj soketinde bu pillere tek olarak 4.5 yerine 5 hatta 9 volt bile LED-direnç üzerinden seri bağlı olarak verilebiliyor, 4.5 veya 5 volt uygulanması bunlarda fark etmez. Ama lityum-iyon şarjlı pil soketi yapılmışsa 0.1 voltun bile burada çok önemi var, 3 seri pile 12.60 volt DC verilmesinde olduğu gibi, bu şarjlı pillerin şarj soketlerinde ayni voltajı uygulamak gerekir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı