Protein Güçlendirir Mi?

Makaleler
21
Başlık uzun olmasın diye böyle oldu, gene pek yanlış sayılmaz. Tam sorum; protein sadece hacim mi verir yoksa kaslarımızı hızlı güçlendirip dolayısıyla kasımızın hacmini mi arttırır? Ek besin olarak protein alarak kas yapmak sadece hacmini mi etkiler yani? Teşekkürler.

Kasın gelişimini sağlar. Proteinler yapıcı-onarıcı görevleri olduğu için kas dokusunu geliştirip güçlendirir. Örnek verirsek özellikle sadece bitkisel besinlerle büyeyen bir kişi ile hayvansal besinlerle büyüyen bir kişi ikisi de fiziksel olarak benzer egzersizleri yaptığını varsaysak hayvansal gıda ile beslenen daha güçlü olacaktır.

Tabi ki sadece protein almak değil sprotif egzersizlerle beraber tüketmek kasın tam anlamıyla gelişimini sağlayacaktır.

Ayrıca şunu da belirteyim protein tozları yerine direkt hayvansal proteinleri tüketmeniz daha sağlıklıdır.

Zayıfsan ve hacim artırmak istiyorsan gainer ve protein kullan.
Normal kiloda veya şişman isen protein kullan.
Ama ikisinide düzenli beslenme düzenli antreman düzenli uyku olmadan yaparsan ikisinden de zarar gorme sansın var.
Bunlar sadece destekleyici urun sen bisey yapmazsan onlardan medet umma bosuna.

Bence protein ihtiyacını doğal yollardan rahatlıkla karşılarsın. Protein onarım için lazım ancak senin kaslarını yıpratman lazım. Buda 10-12kg gibi düşük ağırlıklarla değil vücudunun sınırlarını zorlayarak kasları hasara uğratırsan o zaman protein takviyesi lazım. Vücut tipine göre bu besin oranları çok fazla farklılık gösterir. Protein hem yırtılmış (zarar görmüş) kası eskisinden daha güçlü hale getirir tıpkı kırılan kemiğin aynı yerden kolay kolay kırılmaması gibi. Hacim ise onarılan kas liflerinin daha kalın olmasıdır. Kas onarılırken hem hacim hem güç kazanır. Tabi hacmi farklı yollardan da arttırabilirsin. Hacim işi farklı bir konu kolu 40 cm olan biri 120kg bench yaparken, kolu 45 cm olan biri 120kg basamayabilir. Hacmi kalıcı bir şekilde olmasada kullandığın zaman kaslarının hacimli olmasını sağlayacak keratin tozu var. Kullandığın zaman kas hücrelerinin su ile dolduruyor ve çok daha hacimli görünüyor. Ben kullandım ancak zayıflamak için spor yaptığım için bana boşa zaman kaybı yaratıyor. Ancak kullandığımda 3-4 yıllık bodyci gibi hissettin kendimi ne yalan söylüyim. kasların baya bir belirginleşiyor. Zaten çoğu sporcu bunu tüketiyor ve en ucuz takviyeler arasında.

Şu ana kadar tatmin edici bir cevap göremedim kusura bakmayın. Bir zamanlar vücut geliştirme ile uğraşmıştım ama, şunu söylemeliyim ki; eğer ömür boyu yapmayacaksanız bu sporu bırakın.

Çünkü yapıp yapıp bıraktığınız zaman (benim gibi) acayip bir göbeğiniz olur.

Protein tozları yaptığınız antrenmandan daha fazla verim almanızı sağlar. Yani yeni kas oluşumu için gereken proteini karşılarsınız. Ekonomik durumunuzun da yerinde olması lazım ki bu protein tozları ucuz şeyler değil.

Şu ana kadar tatmin edici bir cevap göremedim kusura bakmayın. Bir zamanlar vücut geliştirme ile uğraşmıştım ama, şunu söylemeliyim ki; eğer ömür boyu yapmayacaksanız bu sporu bırakın.

Çünkü yapıp yapıp bıraktığınız zaman (benim gibi) acayip bir göbeğiniz olur.

Protein tozları yaptığınız antrenmandan daha fazla verim almanızı sağlar. Yani yeni kas oluşumu için gereken proteini karşılarsınız. Ekonomik durumunuzun da yerinde olması lazım ki bu protein tozları ucuz şeyler değil.
Spor zaten ömür boyu yapılması lazım. Ben yaptım oldu bundan daha fazlası olmaz diyite bırakılması saçma olur. O göbekte geçicidir. tekrar başlarsanız eski halinize çok kısa zamanda geri dönersiniz. Sporu bıraktık dan sonra vücut kolay kolay kendini bırakmaz tabi siz yediklerinize dikkat etmez iseniz vücut tekrar o boşalmış yağ tanklarını doldurur. Hatta doldurmak lada kalmaz üzerini dahada ekler. Yağ vücudun işine geliyor. Depoda yakıt olması herzaman iyidir diyerek. Bende bıraktım sporu ancak spor zamanında olduğum kilodayım. Yaptığım kas kütlesi halada yediğimi nötrlüyor. Tabi ölene kadar değil.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı