Protein Shake alınır mı?

''İçim Protein Shake'' zararlı değildir ama dengeli ve bilinçli kullanılmalıdır. Haftada 1–2 kez, özellikle spor sonrasında veya yoğun günlerde tercih edilebilir.

İçim protein shake alınır mı sizce? Zararlı mı? Çok fazla şeker yok mu?

İçerisinde genellikle kazein proteini var. Senin içmen gereken Whey protein. Gereksiz para israfi.

Son düzenleyen: Moderatör:
İçim protein shake alınır mı sizce? Zararlı mı? Çok fazla şeker yok mu?
Dediğin protein shakelerinin içinde genel olarak süt proteini olduğu için kazein proteini whey proteine göre daha fazla bulunur.(süt proteini olduğundan dolayı 80% kazein %20 whey olur)

Kullanma amacin antrenmandan sonra hızlı protein alımı ise kesinlikle önermem. Çünkü kazein proteini yavaş sindirilir.

Ancak amacın günlük proteini karşılamak ise alabilirsin. Ancak toz olarak almak daha mantıklı olur bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğin protein shakelerinin içinde genel olarak süt proteini olduğu için kazein proteini whey proteine göre daha fazla bulunur.(süt proteini olduğundan dolayı 80% kazein %20 whey olur)

Kullanma amacin antrenmandan sonra hızlı protein alımı ise kesinlikle önermem. Çünkü kazein proteini yavaş sindirilir.

Ancak amacın günlük proteini karşılamak ise alabilirsin. Ancak toz olarak almak daha mantıklı olur bence.

Hocam fazla şeker yok mu sizcesizce? 100 ML için 5,8g şeker 6g protein.

Dosya Ekleri

• IMG_20250521_190430.jpg
    IMG_20250521_190430.jpg
    145,9 KB · Görüntüleme: 19
Hocam fazla şeker yok mu sizcesizce? 100 ML için 5,8g şeker 6g protein.
Şekerin gelme nedeni normal çünkü laktozdan geliyor. Ama miktarı bence anormal. Neredeyse şeker kadar protein var. Bu yüzden içmeni önermem tekrardan.
Ha ben illa birseyler içmek istiyorum diyorsan whey protein tozu alıp içebilirsin. Butcene göre toz önerebilirim.

Şekerin gelme nedeni normal çünkü laktozdan geliyor. Ama miktarı bence anormal. Neredeyse şeker kadar protein var. Bu yüzden içmeni önermem tekrardan.
Ha ben illa bir şeyler içmek istiyorum diyorsan whey protein tozu alıp içebilirsin. Butcene göre toz önerebilirim.

Hocam yaşım 18 yaş altı o yüzden sadece creatin kullanıyorum. Protein tozu sizce zararı yok mu? Tam olarak nasıl oluyor?

Hocam yaşım 18 yaş altı o yüzden sadece creatin kullanıyorum. Protein tozu sizce zararı yok mu? Tam olarak nasıl oluyor?
Hocam bu ürünu kullanmayin. Yaĝlanirsiniz.

Dostum aldığın toz gerçekten whey yani peynir altı suyu ise süt ürünleri tüketip hastalanmayan bir insan rahatlıkla kullanabilir.
Böbrek rahatsızlığın varmı bilmiyorum ama varsa bir uzmanla görüşmen daha iyi olur bu konuyu.
Ancak yok ise ve peynir,süt veya yoğurt tüketiyorsan ve alerjen olmuyorsan whey protein tozu'da içebilirsin. Çünkü peynir altı suyu'da bir yan süt ürünüdür.
Kreatinden bahsetmişken onuda söylüyeyim kırmızı et,tavuk veya balık gibi şeyler tüketiyor isen kreatinin de zararı olmaz.
Bahsetmedigin için bilmiyorum ancak böbrek rahatsızlığın varsa doktorunla konuş bu konuyu yine de.

Protein tozu mu hocam?
Konunun başında dediğin shake'yi diyor galiba. arkadaş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı