Protein tozu vücudun tüm protein ihtiyacını karşılar mı?

80 kiloyum kilo başına 1.5 gram protein alıyorum

Teşekkür ederim

Hocam protein tozu ek gıdadır. Destek için kullanılır. Eğer günlük olarak yeterli protein alamıyorsanız tozu kullanabilirsiniz. Ama bir öğün değildir. Ben mesela hafta sonları 24 saat çalıştığım için hastanede çıkan yemekler pek proteinli olmuyor. 3 öğün birden de hastaneye götüremediğim için kahvaltımı götürüp üstüne 2 doz protein çakıyorum ama çıkan yemekleri de ihmal etmiyorum mesela. İmkansızlıktan dolayı kullanın tozu. Yoksa başka hiçbir olayı yok. İmkan varsa doğal yollardan karşılayın daha ucuza geliyor.

Hocam ne yaptınız aldınız mı protein tozunu bende merak ediyorum bu işleri bende almak istiyorum ama bir bilenden tavsiye almak lazım.

Hocam ne yaptınız aldınız mı protein tozunu bende merak ediyorum bu işleri bende almak istiyorum ama bir bilenden tavsiye almak lazım.

Protein tozu doğru düzgün günlük protein ihtiyacını karşılayamayan bireyler içindir. Mesela adamın protein ihtiyacı 100 gram olsun, o gün 80 gram aldıysa 20 gram protein içeren protein tozuyla o günü kapatması içindir. Tabii 100 grama ek 20 gram daha almak mantıksız değildir. Protein tozu sadece kendi olursa kas çıkarmaz. Hayal kırıklığına uğrayıp boşuna para vermeyin.

Hocam benim anlamadığım konu neden toz kullanılıyor. Protein Ocean'a kötü diyenler var. O bile tavuktan pahalıya geliyor. 100 gram tavuk 6,5 TL ediyor. Onda da 20 gramdan fazla protein var. Neden toz alınıyor?

Hayır.
Doğal protein de önemli vücut için. Sadece protein ihtiyacını karşılamaz aynı zamanda karbonhidrat, magnezyum, çinko gibi değerleri de dengeler doğal protein.

Protein tozları gıdanın yerini asla tutamaz. Mümkün oldukça gıda tüketmeye çalış.

Hocam benim anlamadığım konu neden toz kullanılıyor. Protein Ocean'a kötü diyenler var. O bile tavuktan pahalıya geliyor. 100 gram tavuk 6,5 TL ediyor. Onda da 20 gramdan fazla protein var. Neden toz alınıyor?
Marketing diyoruz biz buna. Gördüğümüz büyük adamlar, fitnessçılar hepsinin para alıp reklam alması yüzünden.

Marketing diyoruz biz buna. Gördüğümüz büyük adamlar, fitnessçılar hepsinin para alıp reklam alması yüzünden.
Kolayca alınabilen bir şey olduğu için, su gibi içerek protein aldığın için.

İlk cümleniz hem doğru, hem yanlış. Doğru olan kısmı, tavuk-protein tozu olarak karşılaştırırsak eğer amino asit değerleri olur.

Eğer kişi amino asit içeren protein tozu içiyorsa, tavuk yemiş kadar değerler alır. Eğer kişi saf protein içiyorsa, bu sefer dediğiniz doğru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…