Protein tozu zararlı mı?

Daha fazla  
Geçen aylarda protein tozu içtiği için felç kalan bir çocuğun haberi yapıldı. Doğru mu bilmiyorum. Bunun yanında birçok doktor, beslenme uzmanı da protein tozunu önermiyor. Aranızda kullanan varsa bir zararını gördünüz mü yorumunuzu paylaşır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dostum eğer alman gereken miktardan fazlasının 10 20 katını alırsan tabii ki böyle şeyler olabilir. Fakat günde 1-2 ölçek protein ihtiyacını tamamlamak için kullanırsan bir zararı olmaz. Ayrıca sporla beraber yaptığın için sağlıklı besleneceksin ve çoğu zararlı yiyecekten uzak duracaksın. Emin ol protein tozu zararlı yahu kanka diyenlerin günlük yediği şeyler hamburger cips gibi karanlık yiyeceklerdir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu izlersen aklındaki soruların cevaplarını bulursun. Basmaya devam hocam.

O felç kalan çocuğun protein tozu ile ilgisi olduğuna zerre inanmıyorum. Medya yalan ve şişirilmiş haber dolu itibar etmeyin. Protein tozu spor yaptıktan sonra parçalanan kasların hemen onarılması için daha çabuk etki etmesinden dolayı tercih edilir. Böbrekleri yorar ve kullanıldıktan sonra bol su içilmesi önerilir. Bende kullandım ve benden daha uzun süredir kullanan arkadaşlarım var bir zararını görmedik. Tabi ki tüm proteini, protein tozuyla almak saçma olur spor sonrası ölçekli kullanırsanız bir sakıncası olmaz.

Akıllıca kullanınız fakat onun yerine pre-workout almanız daha mantıklı olur.

İhtiyacınız yoksa almayın.
Pek faydası olmaz.

Kullanınca Kai olmazsın.

Akıllıca kullanınız fakat onun yerine pre-workout almanız daha mantıklı olur.

İhtiyacınız yoksa almayın.
Pek faydası olmaz.

Dostum spora yeni başladıysa pre-workout hiçbir işe yaramaz. Daha hareketleri yeni yeni öğreniyor. Bence pre-workout 7 8. aydan sonra ağırlık artırmak için kullanılmalıdır. Çok da gerekli bir supplement olduğunu düşünmüyorum fakat markadan markaya değişebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…