Çözüldü Proteus devresi hata nasıl düzeltilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TrYaSaR51

Hectopat
Daha fazla  
Devre şu an PCB üzerinde bu şekilde gözüküyor capasitörün 1 tanesinde hata gösteriyor ve ne olduğunu anlayamadım. Ayrıca sigortayı da şu an PCB'ye yansıtmıyor.
Not: Devre bu şekilde olmayacak Auto-placerdan yerleştirdikten sonra çektim fotoğrafı yerleriyle oynama yapacağım.
Hata:

1765977287804.png

1765977111826.png

Çözüm
DRC Manager/Editor'dan ayar yapmadığın için hata olarak görüyor, aslında hata yok, üretime gitse sorun olmaz. Default Clearance değerini 10 mil vermişsin ama kapasitörün pinleri arası 9.06 mil. Zaten kırmızı daire ile göstermiş. Ya DRC Maganer/Editor'dan ayarlarını güncelle ya da yok say. İlla da bu ayarlar ile hata almayayım diyorsan daha büyük kılıf bir kapasitör kullanabilirsin.
DRC Manager/Editor'dan ayar yapmadığın için hata olarak görüyor, aslında hata yok, üretime gitse sorun olmaz. Default Clearance değerini 10 mil vermişsin ama kapasitörün pinleri arası 9.06 mil. Zaten kırmızı daire ile göstermiş. Ya DRC Maganer/Editor'dan ayarlarını güncelle ya da yok say. İlla da bu ayarlar ile hata almayayım diyorsan daha büyük kılıf bir kapasitör kullanabilirsin.

Çözüm
Drc Manager/Editor'dan ayar yapmadığın için hata olarak görüyor, aslında hata yok, üretime gitse sorun olmaz. Default clearance değerini 10 mil vermişsin ama kapasitörün pinleri arası 9.06 mil. Zaten kırmızı daire ile göstermiş. Ya drc Maganer/Editor'dan ayarlarını güncelle ya da yok say. İlla da bu ayarlar ile hata almayayım diyorsan daha büyük kılıf bir kapasitör kullanabilirsin.

Kapasitörü değiştirdim sorun çözüldü teşekkürler hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı