Oyun diskini NTFS olarak mı biçimlendirdiniz?
Aynen.
Zaten NTFS'di.
Oyun diskini NTFS olarak mı biçimlendirdiniz?
NTFS ile Proton çalışmıyor. EXT4 olarak biçimlendirin.Aynen.
Zaten NTFS'di.
Burada Readme'de anlatıyor nasıl yapıldığını.![]()
GitHub - GloriousEggroll/proton-ge-custom: Compatibility tool for Steam Play based on Wine and additional components
Compatibility tool for Steam Play based on Wine and additional components - GloriousEggroll/proton-ge-customgithub.com
NTFS ile proton çalışmıyor. Ext4 olarak biçimlendirin.
Not: Diski biçimlendirmeniz, diskteki bütün verileri silecektir.
Diski küçüktüp oluşan boş alanda ext4 ile çalışıyor mu diye test edebilirsiniz.
Releases kısmından tar.gz'yi indiriyorsunuz. Sonra onu çıkartıyorsunuz. ~/.steam/root/compatibilitytools.d adında bir klasör açıyorsunuz. Sonra açtığınız klasörü onun içine atıyorsunuz.Hocam ingilizcem o kadar iyi değil siz anlatır mısınız acaba.
Deneyin, büyük ihtimal sorunsuz çalışacak.Hocam 1 tane ext4 diskim var ona kursam çalışır mı?
NTFS ile proton çalışıyor en azından ben çalıştırdım (Proton-GE ile çalıştırmıştım düz Proton ile hiç denemedim.) ancak çok sorunları oluyor diye biliyorum o yüzden Linux'un desteklediği bir format (ext4, btrfs gibi) daha iyi olur.NTFS ile Proton çalışmıyor. EXT4 olarak biçimlendirin.
Not: Diski biçimlendirmeniz, diskteki bütün verileri silecektir.
Diski küçüktüp oluşan boş alanda EXT4 ile çalışıyor mu diye test edebilirsiniz.
PROTON_USE_WINED3D=1 %command%
değişkenini eklerseniz oyunları açabilirsiniz.Deneyin, büyük ihtimal sorunsuz çalışacak.
Ekran kartınızın Vulkan desteği yok. Yeni DirectX çeviricilerinin hepsi Vulkan ile yazılmış, Vulkan desteği yoksa kartın açamıyorsun. Proton 4.11 sürümünün üstünü kullanamazsınız.
Uyumluluk katmanı olarak proton 4.11'i seçip oyun seçeneklerinePROTON_USE_WINED3D=1 %command%
değişkenini eklerseniz oyunları açabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.