Protondb çalışmıyor

Aynen.
Zaten NTFS'di.
NTFS ile Proton çalışmıyor. EXT4 olarak biçimlendirin.

Not: Diski biçimlendirmeniz, diskteki bütün verileri silecektir.

Diski küçüktüp oluşan boş alanda EXT4 ile çalışıyor mu diye test edebilirsiniz.

Proton-GE'yi daha kolay kurmak için şunu kullanabilirsiniz, AppImage'a sahip indirip sağ tıklayıp özelliklerden çalıştırılabilir olarak ayarladıktan sonra uygulamayı çalıştırınca bir arayüz açılacak oradan istediğiniz Proton-GE sürümünü falan yüklersiniz.

1650012349804.png

Hocam 1 tane ext4 diskim var ona kursam çalışır mı?

NTFS ile proton çalışmıyor. Ext4 olarak biçimlendirin.

Diski küçüktüp oluşan boş alanda ext4 ile çalışıyor mu diye test edebilirsiniz.

Hocam ingilizcem o kadar iyi değil siz anlatır mısınız acaba.
Releases kısmından tar.gz'yi indiriyorsunuz. Sonra onu çıkartıyorsunuz. ~/.steam/root/compatibilitytools.d adında bir klasör açıyorsunuz. Sonra açtığınız klasörü onun içine atıyorsunuz.

NTFS ile Proton çalışmıyor. EXT4 olarak biçimlendirin.

Diski küçüktüp oluşan boş alanda EXT4 ile çalışıyor mu diye test edebilirsiniz.
NTFS ile proton çalışıyor en azından ben çalıştırdım (Proton-GE ile çalıştırmıştım düz Proton ile hiç denemedim.) ancak çok sorunları oluyor diye biliyorum o yüzden Linux'un desteklediği bir format (ext4, btrfs gibi) daha iyi olur.

Ekran kartınızın Vulkan desteği yok. Yeni DirectX çeviricilerinin hepsi Vulkan ile yazılmış, Vulkan desteği yoksa kartın yeni sürüm Protom'u açamıyorsun, açabileceğiniz en yeni sürüm 4.11. Proton 4.11 sürümünün üstünü Vulkan desteği olmadan kullanamazsınız.

Uyumluluk katmanı olarak Proton 4.11'i seçip oyun seçeneklerine PROTON_USE_WINED3D=1 %command% değişkenini eklerseniz oyunları açabilirsiniz.

Deneyin, büyük ihtimal sorunsuz çalışacak.

Ext4'de olmadı vallaha.
Ekran kartınızın Vulkan desteği yok. Yeni DirectX çeviricilerinin hepsi Vulkan ile yazılmış, Vulkan desteği yoksa kartın açamıyorsun. Proton 4.11 sürümünün üstünü kullanamazsınız.

Uyumluluk katmanı olarak proton 4.11'i seçip oyun seçeneklerine PROTON_USE_WINED3D=1 %command% değişkenini eklerseniz oyunları açabilirsiniz.

Proton 4.1. 1 yok bunlar var.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-04-15 11-49-22.png
    Ekran görüntüsü 2022-04-15 11-49-22.png
    194,2 KB · Görüntüleme: 45

Technopat Haberler

Geri
Yukarı