Protonmail ve Tutonata güvenli mi?

Hocam bu servisler dümen. CIA ve İnterpol gibi çoğu istihbarat servisleri çalışıyor bunların arkasında. İnternette anonimlik ve gizlilik imkansız ve para tuzağı. Güvenlik ve mahremiyet açısından (verilerinizin bir kısmının tutulmaması ya da reklam amaçla kullanılmaması) gibi durumlar için kullanabilirsiniz anca.

Hocam bu servisler dümen. CIA ve interpol gibi çoğu istihbarat servisleri çalışıyor bunların arkasında. İnternette anonimlik ve gizlilik imkansız ve para tuzağı. Güvenlik ve mahremiyet açısından (verilerinizin bir kısmının tutulmaması ya da reklam amaçla kullanılmaması) gibi durumlar için kullanabilirsiniz anca.

CIA ve ınterpol gibi istihbarat servisleri zaten diğer mail servisleriyle de çalışmaz mı?

Ikisi de NSA/FBI Honeypotu. Protonmail devlet tarafindan fonlaniyor. Hele ki sifreli bile degil. Keyler tamamen onlarda,
Buna Tor'u da eklemeliyiz :D NSA honeypot. Arkadaşlar bir yerde gizlilik ve güvenlik hikayesi satılıyorsa orada büyük şirketlere ya da istihbarat servislerine verilmesi gereken daha değerli veriler var demektir. Çünkü sıradan insanların kullandığı servislerden kaçan daha önemli insanları çekmek ve ayırt edebilmek için. Bırakın büyük şirketler daha güvenlidir ben bunu anladım.

%100 güvenli ve anonim olmak isteyen localhost ve self-hosted takılsın :D Mümkünse de windows kullanmasın. Ben saldım bunlar çok önemsiz çünkü verilerimiz çoktan herkesin elinde. Hele Türkiye'de..

Buna Tor'u da eklemeliyiz :D NSA honeypot. Arkadaşlar bir yerde gizlilik ve güvenlik hikayesi satılıyorsa orada büyük şirketlere ya da istihbarat servislerine verilmesi gereken daha değerli veriler var demektir. Çünkü sıradan insanların kullandığı servislerden kaçan daha önemli insanları çekmek ve ayırt edebilmek için. Bırakın büyük şirketler daha güvenlidir ben bunu anladım.

%100 güvenli ve anonim olmak isteyen localhost ve self-hosted takılsın :D Mümkünse de windows kullanmasın. Ben saldım bunlar çok önemsiz çünkü verilerimiz çoktan herkesin elinde. Hele Türkiye'de..
Tor kismi biraz karisik. Tam Honeypot diyemeyiz ama asiri da guvenli degil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı