Bu gün sizlere PS3 almak ve almamak için nedenleri söyleceğim.
Kırk olma etkeni
Bildiğimiz gibi şu anda PS3'ün tüm modelleri kırılabiliyor ayrıca bu kırılan modeller ile ONLINE oynanabiliyor.
Örneğin bir tanıdığım PS3'ünü 3 Yıl önce almış hala online oynuyor ve ban yemiyor.
Ama XBOX 360 JTAG'da ise oyun online oynayamıyoruz sadece Horizon gibi oyunları oynuyoruz ki bu tür oyunlar PS3'de var.
Oyun Fiyatları Etkeni:
PS3 ile PS4'ü karşılaştırsak önemli bir etken bu etken. PS3 ve PS4'de ki oyunlar arasında ciddi bir fiyat farkı var. Ki bu oyunları internetteki BLUERAY'lerini daha ucuza alabiliyorsunuz.
Grafik Etkeni:
PS3 ile XBOX 360 Grafiklerini karşılaştırmak isterseniz fazla fark bulamazsınız. Ama PS4 ile PS3 arasında dağlar kadar fark var. PC'nizin grafikleri ölü ise ve grafiklere fazla önem vermiyorum 30 FPS sabit yeter diyorsanız PS3 size göre.
Fiyat Etkeni
Bildiğimiz gibi PS3'ün fiyatını internetten çok düşük fiyatlara bulabiliyoruz. Örneğin boş bir PS4 1 TB'yi 1.500 TL'ye bulurken 50 Oyun bulunan 1 TB'lik Kırık PS3'ü 950 TL'ye alabiliriz. Ve online hoşça girebiliriz.
Son olarak Playstation Plus + etkeni:
Bu etken PS3 ve PS4 arasıda. Kısaca PS3'de oyunları oynarken ücret ödemez iken PS4'de online oynamak için PS PLUS üyeliği ücreti ödüyoruz.
15fps Gta 5 keyfi için (lütfen aslında o gta sa, gta 5 story modu) kısaca 10 yıllık cihazdan ne bekledigine bağlı. İkinci el alinabilir ama ben sıfırının alınmasının saçma olacağını düşünüyorum.
15fps Gta 5 keyfi için (lütfen aslında o gta sa, gta 5 story modu) kısaca 10 yıllık cihazdan ne bekledigine bağlı. İkinci el alinabilir ama ben sıfırının alınmasının saçma olacağını düşünüyorum.
Arkadaşında dediği gibi ne beklediğine bağlı Grafik önemli değil oyun olsun yeter fps düşüşü olan oyunlarıda açmam ben zaten diyorsan uygun fiyata alınabilir. Ben PS4'te PS Storeden GT5'i 80 TL BF1 90 TL Uncharted 4 78 TL gibi fiyatlardan aldım. Bahar İndirimleri, yılbaşı indirimleri, Diğer özel indirimleri takip ederek çok ucuz fiyatlara PS4'te de oyunları alabilirsin. Witcher 3 PS Plus indirimiyle 19 TL ye aldım Fifa 17 50 TL ayrıca Bluray alırsan oyunları takaslaya biliyorsun PSN kardeşi bulup onun oyunlarınada ulaşabiliyorsun. Bir çok yol var ucuz oyun için, mesela bi ara benim 2 tane PSN kardeşim vardı.