Bana cevap hakkı kalmadı :/
900 lira ne demek yahu. BİM'e gelen ilk PS4, 999 liraydı.
Ekonomi maşallah.
900 lira bence çok. Ben şöyle bir yol izledim.
Zaten bende külüstür, zamanında ev bilgisayarsız kalmasın, ben laptopu üniversite için şehir dışına götürüyorum, kardeşimin ödevi falan olur, onu bu bilgisayar ile yapsın diye HDD'siz bir kasa aldım. 50 liraya hem de.
Sana adım adım yazıyorum;
Kasa: Çöpte bulsan almayacağın ATX kasa. Arkadaki egzoz fanı hariç fan takacak yer yok.
Anakart: G945 gcm s2l.
RAM: 1+1 2 GB RAM.
Ekran kartı: Yok.
İlk başta 2+2 4 GB RAM aldım. Bu sırada, kardeşim oyun yüklemiş. Minecraft bile açılmayı Red ediyor. Düşün artık.
Daha sonra 100 liraya GT 730 2 GB DDR3 bellekli olanı aldım. Böylelikle CS:GO falan açar hale geldi. Ama Minecraft hala Red ediyor.
İnternetten araştırdım, Core2 Quad işlemciler, bu işi bir nebze, idare olarak kurtarabiliyor imiş. Bende hemen piyasaya baktım, 200'den aşağı yok. Technopat'a rastgele gezinirken bir ilana denk geldim, Core2 Quad Q9505, 65 lira. Konuştuk, anlaştık, gönderdi (burası ayrı bir hikaye barındırıyor. Hiç girmeyelim oraya.)
Aynı zamanda Core2 Quad destekli anakart aramaya başladım, ASUS P5K E Wi-Fi diye bir anakart buldum, 50 liraya. Deneyecek ortam yok, adam karpuz atar gibi kucağıma attı ve gitti.
Beklemeye başladım, anakartı aldık ama, işlemci yok. Nerede? Kargoda. Hafta sonu girmez mi araya? Zaten sabırsız biriyim, o 2 gün geçmek bilmedi.
En sonunda geldiğinde tüm sistemi söktüm, anakart ve işlemciyi kenara kaldırdım. Yeni anakart ve işlemcimi taktım. Çalışıyor.
O açılışta ASUS logosunu gördüm ya, sanki baba olmuş gibi sevindim. Ama hata, BIOS güncellemesi lazım, hemen yaptım, ama yaparken de o kadar korktum, elektrikler giderse diye. Ama gitmedi, sağ salim yaptım. Format attım. Yeni sistem hazırdı.
Tek değişiklik anakart ve RAM. Toplam 115 lira. Böylece GT 730 ve Core2 Quad ile Minecraft oynayabiliyorduk
Ondan sonra Letgo'da rastgele gezerken RX 460 buldum, 500 lira. Pazarlık yaptık, 450'ye indi.
Hayatımda ilk defa (benim elime aldığım) çift slot, güçlü bir ekran kartı. Eve gittim, taktım, offff bee. Ben bununla ne oyunlar oynarım derken, Black screen hatası ile karşılaştım. Çok moralimi bozdu. Kartı ilk başta bozuk sandım. Dolandırıldığımı hissettim. Gerçi dolandırılım. Bana bu hatayı söylemedi, daha sonra 1 haftalık araştırmalarım sonucu, YouTube'da bir videonun yorumlarında frekans düşürmenin sorunu çözdüğünü okudum. Denedim. İlk olarak ETS 2'de denedim. Ultra ayarda ne güzel oynarken ekran donuyordu. Frekansı düşürdüm, kaliteyi de düşürdüm ama sorun çözülmüştü. Daha sonra kasaya fan aldım, hiç ısınma sorunu olmasın diye, en başta dedim ya, fan takma yeri yok diye, işte 5.25" DVD takma yerine, bayağı japonla fanı yapıştırdım
Yaklaşık, kasayı elime aldığım 3 yıldır, son geliştirme ile beraber 1 senedir kullanıyorum.
Bunu niye anlattım? Çünkü bu sistem bana toplam 700 liraya falan denk geldi. Zaten yeni oyunları unut, ne PS3 ne bu PC'de oynayamazsın ama, PS3'de oynayacağın oyunların daha (görüntü olarak) iyisini PC'de 1080P'de babalar gibi oynarsın.
Al sana cevap. Destan yazdım sana